Ένα βήμα πριν τον Έβρο σταμάτησε το πέρασμα 777 μεταναστών στην Αδριανούπολη

Η τουρκική χωροφυλακή αναχαίτισε 777 πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα της Τουρκίας και να εισέλθουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα στον Έβρο, τις προηγούμενες 48 ώρες, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι μετανάστες συνελήφθησαν στην επαρχία της Αδριανούπολης (Εντιρνέ), η οποία γειτονεύει με την περιοχή του Έβρου.

Οι 777, προέρχονταν από χώρες όπως η Σομαλία, το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, η Αλγερία και το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με την ίδια πηγή και κρατούνται σε εγκαταστάσεις του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας μετανάστευσης.

Μέχρι στιγμής, δεν κατέστη σαφές αν ή πότε θα απελαθούν. Βάσει της συμφωνίας που έκλεισε με την ΕΕ το 2016, η Άγκυρα έλαβε μέτρα αποτροπής των διελεύσεων μεταναστών και προσφύγων από την τουρκική επικράτεια προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στους πρόσφυγες στο έδαφός της.

Επισήμως, η Τουρκία έχει υποδεχθεί πάνω από 3,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία. Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Βοσνία την Τρίτη 9 Ιουλίου, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι τα τουρκικά σώματα ασφαλείας σταμάτησαν πάνω από 1 εκατομμύριο μετανάστες πριν φθάσουν σε χώρες-μέλη της ΕΕ μεταξύ του 2015 και του 2017. Το «99%» των ανθρώπων που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα εμποδίστηκε, υποστήριξε.