Εμβολιασμός για τη λύσσα των αλεπούδων στον Έβρο

Εναέριες ρίψεις εμβολίων δολωμάτων για τον εμβολιασμό των αλεπούδων θα πραγματοποιηθούν σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Ν. Έβρου.

Το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει τους πολίτες ότι για την αντιμετώπιση της λύσσας στα ζώα και την προστασία της υγείας του ανθρώπου, η χώρα μας εφαρμόζει πρόγραμμα δύο εμβολιαστικών εκστρατειών, ετησίως, κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο, με εναέριες ρίψεις εμβολίων δολωμάτων για τον εμβολιασμό των αλεπούδων.

Την άνοιξη του 2019, από τις 3 Απριλίου και έως τα μέσα του Μαΐου, λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, θα επαναληφθούν οι εμβολιασμοί των αλεπούδων με εναέριες ρίψεις εμβολίων δολωμάτων. Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν περιέχουν ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης και απαγορεύεται η οποιαδήποτε επαφή με αυτά. Σε περίπτωση τυχαίας επαφής πρέπει να αναζητείται άμεσα ιατρική βοήθεια.

Διαβάστε ακόμη  Υπενθύμιση προς τη δημοτική αρχή: Να χειροκροτήσει Βορίδη που έβαλε ταφόπλακα στα παρακρατηθέντα των Δήμων

Οι εναέριες ρίψεις των εμβολίων δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν στις εξής 24 Περιφερειακές Ενότητες:

Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας και περιοχές των ΠΕ Ευρυτανίας, Πρεβέζης και Αιτωλοακαρνανίας.

Να σημειωθεί ότι ενώ ο αντιλυσσικός εμβολιασμός δε διενεργείται σε κατοικημένες αστικές περιοχές, συνίσταται ωστόσο οι πολίτες να αποφεύγουν την επαφή τους με τα δολώματα-εμβόλια, εάν τύχει και βρουν κάποιο.

Με στοιχεία από το ypaithros.gr