Εναντίον επαγγελματιών, εν μέσω πανδημίας, η ΤΙΕΔΑ

Η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ εν συντομία) που πριν λίγες μέρες επιχορηγήθηκε με 268.000 ευρώ, μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή, με πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου, οδηγεί στα δικαστήρια επαγγελματίες της πόλης.

Η διεκδίκηση οφειλόμενων μισθωμάτων και η απόδοση στην επιχείρηση ακινήτων που της ανήκουν, φυσικά και δεν είναι κάτι το μεμπτό, το αντίθετο. Μόνο που η χρονική περίοδος που γίνεται αυτό, είναι εντελώς λανθασμένη. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο επιχειρήσεις, η μία είναι γνωστό καφέ της πόλης, και η άλλη επιχείρηση που λειτουργεί εντός δημοτικού κάμπινγκ.

Διαβάστε ακόμη  Απασφάλισε κατά Βελόπουλου και Παπαδάκη ο Εβρίτης Μ. Κίρκος

Στην πρώτη περίπτωση, όπως επισημαίνεται στην απόφαση της ΤΙΕΔΑ, «λόγω της λήξεως του συμβατικού χρόνου της μίσθωσης και της μη παράδοσης του μισθίου από τον μισθωτή, κατόπιν ενημέρωσής του, κρίνεται σκόπιμη η ανάθεση του χειρισμού της υπόθεσης σε πληρεξούσιο δικηγόρο…»

Στη δεύτερη περίπτωση, σημειώνεται πως «δεδομένης της εκκρεμούς αγωγής της εταιρίας για την απόδοση του ως άνω ακινήτου και την καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων, κρίνεται επιβεβλημένη η ανάθεση του χειρισμού της υπόθεσης σε δικηγόρο».