Δένδιας: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ένα μεγάλο στοίχημα

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε πριν από λίγο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με αφορμή την εκδήλωση ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη, η οποία λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα (10.20) στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο κ. Δένδιας συμμετείχε σε σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα, όπου ενημερώθηκε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και στη συνέχεια προέβη στην εξής δήλωση:

“Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Για την ελληνική κυβέρνηση, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά συνολικά και για τη θρακιώτικη κοινωνία και την ελληνική. Είχαμε από το 2019 3 κατευθυντήριους άξονες:

Πρώτος άξονας, ο αμυντικός, αυτό νομίζω, με τις δύο συμφωνίες που υπογράψαμε με τις ΗΠΑ υπηρετείται απολύτως. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει μπει μέσα στους σχεδιασμούς και υπηρετεί με τον τρόπο αυτό, με την πιο καθαρή έννοια, το ελληνικό, το εθνικό συμφέρον.

Διαβάστε ακόμη  Νοίκιασε και αξιοποιεί το πρώην εργοστάσιο Μαίλη στην ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης, που σε ο Όμιλος Κοπελούζου

Στο εμπορικό, οικονομικό κομμάτι, αυτό το λιμάνι θα εξελιχθεί. Θα γίνει ένα λιμάνι εσόδου, στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη και θα παίξει ένα πολύ  μεγάλο ρόλο, για την πόλη και την περιοχή, στα χρόνια που έρχονται.

Και το τρίτο, καθόλου μικρότερο, είναι το ενεργειακό, ο νέος σταθμός που θα φτιαχτεί και η διασύνδεση με τον ΤΑΡ, θα οδηγήσει στο να γίνει η Αλεξανδρούπολη και η Θράκη ένας νέος ενεργειακός κόμβος.

Κι όλο αυτό, συνολικά, υπηρετεί το νέο όραμα για την πατρίδα μας: Διασυνδεδεμένη, αμυντικά ισχυρή, κυρίαρχη, με λαμπρό οικονομικό μέλλον, σε μία ακμάζουσα Ευρώπη”.

Πηγή : Εφημερίδα Η Γνώμη