Το Επιμελητήριο Έβρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Θράκης διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό με εστίαση στα σώματα ασφαλείας, για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων της Αλεξανδρούπολης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, στις 18.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης (δίπλα από τον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου). Η είσοδος είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 για την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Αστυνομίας , Σχολές Πυροσβεστικής , Σχολές Λιμενικού. Πραγματοποιείται δε ενόψει των δηλώσεων συμμετοχής των μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις που γίνονται τον Φεβρουάριο κάθε έτους.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι υποψήφιοι των σχολών αυτών να ενημερωθούν από στελέχη της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού , της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης , του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης για τις απαιτήσεις που υπάρχουν όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, αλλά και κατά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία μετά την αποφοίτησή τους.