Ενώ οι περιορισμοί «πνίγουν» τους Έλληνες, οι πρώτοι ξένοι τουρίστες έφτασαν στην Κρήτη

Την στιγμή που τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και σε όλη την υπόλοιπη χώρα, ζήσαμε άλλο ένα Σαββατοκύριακο ασφυκτικών περιορισμών, με αναπόφευκτες εικόνες συνωστισμού στα μοναδικά σημεία που επιτρέπεται να κυκλοφορεί ο κόσμος, δηλαδή σε κοντινά πάρκα, παραλίες και άλλους δημόσιους χώρους, 5 (!) πτήσεις της Lufthansa, έφταναν στην Κρήτη από τη Γερμανία, μεταφέροντας, μεταξύ άλλων, και τουρίστες!

Τι κι αν ο υπουργός Τουρισμού κάνει λόγο για άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαϊου, κάποιοι, δεν κρατιούνται. Έτσι, το Σαββατοκύριακο, έφτασαν πέντε πτήσεις από πόλεις της Γερμανίας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Έλληνες που επαναπατρίζονται από τη Γερμανία ή για Γερμανούς οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες σπιτιών στην Κρήτη.

Η πρώτη πτήση από Γερμανία έφτασε και στο αεροδρόμιο των Χανίων το μεσημέρι της Κυριακής. Πρόκειται για πτήση της Easy Jet από το Βερολίνο με 57 επιβάτες με κάποιους από αυτούς να δηλώνουν πως ήρθαν για τουρισμό ενώ κάποιοι άλλοι θα συμμετάσχουν σε γερμανικό reality show τα γυρίσματα του οποίου πραγματοποιούνται στον Αποκόρωνα.

Διαβάστε ακόμη  Ευρεία σύσκεψη στην ΠΕ Ξάνθη με θέμα τη σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Σύμφωνα με την ΕφΣυν, όπως διαβεβαιώνουν παράγοντες του τουρισμού δεν πρόκειται για πτήσεις τσάρτερ αλλά για τακτικές πτήσεις, κυρίως της Lufthansa οι οποίες όμως το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν!

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν καθημερινές τακτικές πτήσεις από Μόναχο και Φρανκφούρτη ενώ στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν πτήσεις και από το Άμστερνταμ. Σημειώνεται πως οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν τις πτήσεις υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού 72 ωρών πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού, υποβάλλονται δειγματοληπτικά σε rapid tests κατά την άφιξή τους και μπαίνουν σε 7ημερη υποχρεωτική καραντίνα.

Ωστόσο, ένα ζήτημα που προκύπτει είναι πώς ελέγχεται η καραντίνα αυτή και αν όντως τηρούν τα μέτρα που ισχύουν και για τους μόνιμους κατοίκους της χώρας.