Ενοχλημένοι οι Δήμαρχοι του Έβρου από την επίσκεψη Μπακογιάννη

Με ευγένεια και διακριτικότητα εκφράζουν την ενόχλησή τους οι Δήμαρχοι του Έβρου για το γεγονός ότι στο πρόγραμμα της επίσκεψης της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής Θράκης στο νομό μας την περασμένη Παρασκευή δεν προβλέπονταν κάποια συνάντηση μαζί τους.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, υπογραμμίζουν τη βαρύτητα του ρόλου και του έργου της Επιτροπής, αλλά και της συμβολής που μπορεί να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση και τονίζουν με νόημα πως θα συνδράμουν τα μέγιστα στην προσπάθεια, όταν τους ζητηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, οι Δήμαρχοι αναφέρουν:

«Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου καλωσορίσαμε στη Θράκη την Πρόεδρο της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων που προγραμματίζουν τα μέλη των ομάδων εργασίας, για διαβούλευση με τους φορείς,  με στόχο την απόκτηση επαρκούς γνώσης και πληροφόρησης για τα θέματα της περιοχής μας.

Σε αυτή την σοβαρή προσπάθεια, η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Οικονομική ανάκαμψη, η τεχνολογική και ψηφιακή αναβάθμιση, η Κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη,  ο Πολιτισμός και η πολυπολιτισμικότητα, εκκινούν και καταλήγουν στις τοπικές Θρακικές κοινωνίες, στους Δήμους.

Με σοβαρές, ουσιαστικές και κυρίως υλοποιήσιμες προτάσεις, θα συνδράμουμε τα μέγιστα στη δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης, όταν αυτό μας ζητηθεί.

Όλοι οι Δήμαρχοι θα είμαστε παρόντες, προκειμένου το έργο της επιτροπής να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Διότι ισχυρή Θράκη, σημαίνει ισχυρή Ελλάδα, σημαίνει ισχυρή Ευρώπη!».