Ενόχληση στα τουρκικά ΜΜΕ για το «ARC Independence» που έδεσε στην Αλεξανδρούπολη 

H έλευση του αμερικανικού μεταγωγικού πλοίου «ARC Independence» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, απασχολεί ευρέως τα τουρκικά ΜΜΕ, που παρουσιάζουν εμφανώς ενοχλημένα την είδηση.

Η ενημερωτική πύλη haberler.com, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, κάνει λόγο για «ένταση που αυξάνεται δίπλα από τα σύνορα της Τουρκίας». Το δημοσίευμα μεταδίδει όλες τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές για τον στρατιωτικό εξοπλισμό που μεταφέρει το αμερικανικό μεταγωγικό, σημειώνοντας πως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης απέχει «μόλις 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία».

Γράφει μεταξύ άλλων: «Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέφθασε το στρατιωτικό μεταφορικό πλοίο «ARC Independence» των ΗΠΑ. Έγινε γνωστό πως το πλοίο, που μεταφέρει μεγάλο αριθμό ελικοπτέρων και στρατιωτικών οχημάτων για την υποστήριξη της στρατιωτικής άσκησης «Atlantic Resolve», δεν είναι το μόνο που έφτασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που απέχει, μόλις 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία και ότι άλλα πλοία θα έρθουν στην περιοχή τις επόμενες ημέρες με στρατιωτικό υλικό».

Διαβάστε ακόμη  Γιώργος Κουμουτσάκος: Αδιανόητη δήλωση - «Ως κοινωνία μας αρέσει να δουλεύουμε μέχρι τα 67»

Στο ίδιο μήκος κύματος και το CNN Turk, το οποίο επισημαίνει πως: «Εκτός από το «ARC Independence», τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη και άλλα αμερικανικά μεταφορικά» ενώ κάνει αναφορά και στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ και Ελλήνων αξιωματούχων.

«Πάνω από χίλια τανκς, περισσότερα από 120 ελικόπτερα και μεγάλος αριθμός στρατιωτικού προσωπικού αναμένεται να φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αποστολής που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ στην Ελλάδα» σημειώνει το CNN Turk, με τίτλο: «Γιγαντιαία αποστολή των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη».