Ένοχο για δύο από τους τέσσερις βιασμούς έκρινε το ΜΟΔ τον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, ρίχνοντας αυλαία στην δίκη. Συνεχής ενημέρωση.

Ένοχο για δύο βιασμούς και αθώο για τους άλλους δύο έκρινε τον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. 

Η έδρα ανακοίνωσε ότι κρίνε ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιασμό του Σ. και για τον βιασμό του Π., αθώο για τον βιασμό του Αλί και αθώο για τον μηνυτή που δεν εμφανίστηκε να υποστηρίξει την καταγγελία του.

Το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Κούντρια, ο οποίος, μετά από μία αγόρευση καταπέλτη, είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου, καταρρίπτοντας έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Λιγνάδη, καταδεικνύοντας ότι τέλεσε με δόλο ακραίες πράξεις σεξουαλικής βίας και κακοποίησης με σκοπό την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του με βίαιο τρόπο εναντίον ανήλικων και ανυπεράσπιστων θυμάτων.

Διαβάστε ακόμη  Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 σε Νότιο Έβρο και Σαμοθράκη

Έξω από τα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένος από το πρωί αρκετός κόσμος από τον χώρο του θεάτρου, από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και φεμινιστικές συλλογικότητες, ενώ το «παρών» έδωσαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης και Κρίτων Αρσένης.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών