Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο «δράκος» της Ξάνθης

Ένοχος όπως και πρωτόδικα κρίθηκε την Τρίτη 9/4, ο δολοφόνος της Ζωής Δαλακλίδου από την Ξάνθη, ο οποίος τα Χριστούγεννα του 2012 βίασε, κακοποίησε και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή στην είσοδο της πολυκατοικίας της, την 34χρονη γυναίκα.

Ο καταδικασθείς Χρήστος Παπάζογλου από το 2013 εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, συν 25 έτη στις φυλακές Γρεβενών. Η εκδίκαση της έφεσης είχε αρχικά προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο ο δικηγόρος του δράστη επικαλέστηκε κάποιο κώλυμα, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί και να επαναπρογραμματιστεί για τις 9/4. Πολύ έντονη η παρουσία της αστυνομίας και αυτή τη φορά στο Εφετείο της Κομοτηνής, ενώ το παρόν έδωσαν και συγγενείς της αδικοχαμένης Ζωής που άκουσαν με ανακούφιση την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του Χρήστου Παπάζογλου, δίχως να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Η δολοφονία της 34χρονης κοπέλας είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο τα Χριστούγεννα του 2012, όταν ο δράστης προσέγγισε τη γυναίκα, η οποία επέστρεφε στην οικία της, ύστερα από νυχτερινή έξοδο και ασκώντας σωματική βία ασέλγησε σε βάρος της και την κακοποίησε σεξουαλικά. Στη συνέχεια, την χτύπησε με τα χέρια του στο κεφάλι της και την περιέλουσε με βενζίνη.