Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΕΒΕ Σουφλίου για τον αναβρασμό που επικρατεί στην αγορά μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της ΝΔ:

Αναβρασμός στην αγορά έπειτα από τα σκληρά μέτρα και περιορισμούς που ανακοινώθηκαν για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση, παρόλο που από πέρυσι επβεβαίωναν ότι δεν θα πηγαίναμε σε επόμενο Lockdown από ότι φαίνεται οι περιορισμοί απλά έχουν ένα άλλο όνομα ώστε να γλυτώσουν τις αποζημιώσεις. Εδώ και 2 χρόνια χωρίς αντίδραση αποδεχτήκαμε κάθε σκληρό περιορισμό, βάλαμε μάσκες, κάναμε εμβόλια, κρατήσαμε αποστάσεις, διαχωρίσαμε τους πελάτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τους ελέγχουμε με το «γάντι» κατά την είσοδο τους στους χώρους μας και τώρα μας ζητάτε να κλείσουμε και τους εξωτερικούς μας χώρους ζητώντας και σε αυτούς rapidtest. Πόσο ακόμα να περιορίσουμε το ανύπαρκτο πελατολόγιο μας; Γιατί εφαρμόζετε το lockdown να μη μπαίνουμε σε διαδικασία να βιώνουμε καθημερινά αυτή την κατάντια. Αυξημένα έξοδα, υψηλό κόστος λειτουργίας, ενέργεια στα ύψη, κόστος μετακίνησης επίσης ανεβασμένο, πρώτες ύλες, τρόφιμα επίσης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά καλούμαστε να πληρώσουμε υπέρογκα πρόστιμα σε κάθε έλεγχο, αναρωτιόμαστε λοιπόν πως θα τα βγάλουμε πέρα έναν ακόμα χρόνο με περιορισμούς;

Διαβάστε ακόμη  Αποκάλυψη - βόμβα: Θα πληρώσουν 17,6 εκατ. ευρώ σε συμβουλές για τον Σκρέκα - Δείτε έγγραφο

Αυτό που βλέπουμε δυστυχώς είναι επιχειρηματίες στο τέλμα, μικρές επιχειρήσεις στην κόψη του ξυραφιού, αναρωτιόμαστε καθημερινά πόσες από αυτές θα καταφέρουν να ανακάμψουν και πόσο μάλλον να συνεχίσουν να υπάρχουν τον επόμενο χρόνο. Ένα κύμα πτωχεύσεων και ανέργων θα κατακλύσει την αγορά και τότε θα  είναι αργά μπροστά σε ακόμα ένα τσουνάμι οικονομικής, κοινωνικής κρίσης και διχασμού.

Τασσόμαστε δίπλα σε όλους, σε κάθε επιχειρηματία και εργαζόμενο, σε κάθε επαγγελματία και πολίτη που πλήττεται και διεκδικούμε όλοι μαζί τα αυτονόητα.

-Κατάργηση προστίμων για τους ελέγχους πιστοποιητικού.

-Μετατροπή επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.

-Έκτακτο αφορολόγητο επίδομα για την περίοδο των περιορισμών.

-Αναδρομική επιστροφή δημοτικών τελών για όλο αυτό το διάστημα.

-Μείωση τελών για τους κοινόχρηστους χώρους για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης.

-Διαγραφή των τόκων, προστίμων, και γενναία μείωση χρεών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

-Όχι άλλη αύξηση σε ρεύμα και πετρέλαιο.

-Επιστροφή στο αφορολόγητο 12.000ευρώ και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Είμαστε κοντά σας σε ότι χρειαστείτε.