Ένταξη νέων επενδυτικών σχεδίων του Έβρου στον αναπτυξιακό νόμο

Τα επενδυτικά σχέδια επέκτασης και βελτίωσης μίας εταιρείας κι ενός συνεταιρισμού  που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στον Έβρο, ενέκρινε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εντάσσοντάς τα στον αναπτυξιακό νόμο, μέσω του  οποίου εξασφαλίζουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την υλοποίησή τους.

Λαχανικά και Logistics

Στην πρώτη περίπτωση, με χρηματοδότηση 1,2  ευρώ, εγκρίθηκε η ίδρυση νέας μονάδας παραγωγής κατεψυγμένων λαχανικών για επιχείρηση που λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Μέχρι σήμερα, παράγει ευρεία γκάμα αλλαντικών και εμπορεύεται σαλάτες, πίτσες, τυριά και άλλα προϊόντα υπό την ‘ομπρέλα’ γνωστού ομίλου με προϊόντα σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό. Απασχολεί πάνω από 150 εργαζόμενους και με τη νέα μονάδα αναμένεται να δημιουργηθούν άλλες 6 θέσεις εργασίας, ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σταθερά αύξηση κερδών.

Διαβάστε ακόμη  Έφυγε σε ηλικία 73 ετών ο Σάββας Σαλγκάμης, της γνωστής επιχείρησης αρτοποιίας “Σαλγκάμης”

Για τον συνεταιρισμό,  που θα χρηματοδοτηθεί με 835.000 ευρώ, εγκρίθηκε επενδυτικό σχέδιο που   αναφέρεται στη θεμελιώδη αλλαγή του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας, μέσω της πλήρους αυτοματοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών Logistics. Για το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο δεν προβλέπεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός σήμερα διαθέτει 90 μέλη, 43 εργαζόμενους, 230 πελάτες, 9 ιδιόκτητα οχήματα και σύστημα barcode με ηλεκτρονική εκτέλεση των παραγγελιών.