«Με εντολή Πρύτανη το ΔΠΘ κλείνει την πόρτα στην τοπική κοινωνία και οικονομία;»

Διημερίδα με θέμα «Στρατηγικές Ανάπτυξης του Πρωτογενούς Τομέα στο Νομό Έβρου», διοργανώνουν στις 8 και 9 Μαρτίου 2017, η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ., ο Δήμος Ορεστιάδας και το Επιμελητήριο Έβρου. Οι εργασίες της διημερίδας, στην οποία θα συμμετέχει και θα απευθύνει ομιλία ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ξεκινούν την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 και ώρα 09:00 πμ, ωστόσο μάλλον θα γίνουν στο πολιτιστικό πολύκεντρο και όχι στο Αμφιθέατρο «Ζαφείρης Άμπας» του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα…

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, «κατόπιν εντολής του Πρύτανη – Καθηγητή κ. Αθανάσιου Καραμπίνη οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ερχόμενης εβδομάδας (8 – 9/ 3/ 2017) δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν σε αμφιθέατρα, χώρους και αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης εντός του καθορισμένου ωραρίου διδασκαλιών προκειμένου να μην παρακωλυθεί το εκπαιδευτικό έργο των φοιτητών του εαρινού προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017. Οι διδασκαλίες των μαθημάτων θα διεξαχθούν κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα».

Διαβάστε ακόμη  Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του left.gr, δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα μετά από μία τέτοια ανακοίνωση, από την στιγμή μάλιστα που η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας είναι συνδιοργανωτής της διημερίδας.

Και τα ερωτήματα γίνονται πιο πολύπλοκα, αν κανείς αναρωτηθεί ποιός είναι ο ρόλος των Πανεπιστημίων, πώς διασυνδέονται με τις τοπικές κοινωνίες, πώς η επιστημονική έρευνα γίνεται εργαλείο για την παραγωγικής ανασυγκρότηση της χώρας. Εκτός κι αν μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες είναι υπέρ πάντων.

Διαβάζοντας το πρόγραμμα της διημερίδας πολύ εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς ότι πρόκειται για μια ουσιαστική διοργάνωση όπου επιστημονική έρευνα, πραγματική οικονομία και πολιτεία συναντιούνται όχι μόνο για να καταγράψουν την κατάσταση, αλλά για να βρουν απαντήσεις, να χαράξουν πολιτικές.

Κι όμως ένας πρύτανης – για λόγους που μόνο ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει – αποφάσισε ότι τελικά οι χώροι του πανεπιστημίου δεν μπορούν να τη φιλοξενήσουν», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.