Εντός ημερών τα νέα κριτήρια για επίδομα θέρμανσης

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και να ανοίξει η εφαρμογή. Φέτος το συνολικό ποσό που θα διατεθεί θα είναι 50% μειωμένο σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις και έτσι αναμένεται να γίνει αλλαγή στα κριτήρια. Η λύση που προκρίνεται όπως λένε οι πληροφορίες είναι ο περιορισμός εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την χορήγηση.

Αυτή η λύση φαίνεται πως κερδίζει έδαφος ώστε να μην μειωθεί η επιδότηση ανά λίτρο που φτάνει τα 0,25 ευρώ το λίτρο για οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά που κατοικούν σε περιοχές με πολλούς μήνες βαρύ χειμώνα.

Με βάση τα δεδομένα του περσινού χρόνου δικαιούχοι του επιδόματος είναι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία μέχρι 100.000 και έγγαμοι με εισόδημα έως 20.000 αυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί και με ακίνητη περιουσία η αντικειμενική αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Τα κριτήρια αυτά αναμένεται να αναπροσαρμοστούν ώστε όσοι το πάρουν να καλύψουν τουλάχιστον τα ευάλωτα νοικοκυριά. Η εναλλακτική της μείωσης της επιδότησης ανά λίτρο φαίνεται πως αποκλείεται καθώς σε αυτήν την περίπτωση οι δικαιούχοι δεν θα μειώνονταν αλλά θα γίνονταν αδικίες, σημειώνει σε ρεπορτάζ του το news247.gr.

Διαβάστε ακόμη  Τριπλάσιες αφίξεις στα νησιά με τη βίζα «εξπρές» – Ακόμη το σκέφτονται στην κυβέρνηση για τη Σαμοθράκη

Με το άνοιγμα της εφαρμογής για το επίδομα θέρμανσης, μόλις γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν άμεσα αίτηση για τις ποσότητες πετρελαίου που έχουν αγοραστεί από τις 15 Οκτωβρίου.