Αρχική ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Envitec: Στα σκαριά φωτοβολταϊκό project 100 MW στην Ορεστιάδα

Envitec: Στα σκαριά φωτοβολταϊκό project 100 MW στην Ορεστιάδα

Τη θέση της στην αγορά των ΑΠΕ ενισχύει περαιτέρω η Envitec, μια από τις πλέον γνωστές εταιρείες στο χώρο των περιβαλλοντικών έργων. Ειδικότερα, η Envitec εξασφάλισε από τη ΡΑΕ βεβαίωση παραγωγού για μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 100.11 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 100.11 MW στη θέση Τρίγωνο, της Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας.

Η σχετική αίτηση είχε υποβληθεί στην Αρχή στις 9 Οκτωβρίου 2022 και η βεβαίωση χορηγήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2023 με διάρκεια 25 ετών (έως . 17-01-2048).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας χορήγησε την ειδική άδεια για την εξαγορά, εντός του Ιανουαρίου 2023, έναντι συνολικού τιμήματος 200.900 ευρώ του συνόλου των μεριδίων που κατέχουν οι συνδεδεμένες (ελεγχόμενες από μέλη του Δ.Σ. της Envitec) εταιρείες «Ζώπυρος Α.Ε.» και «Βήρα Α.Ε.»,και αντιστοιχούν στο 100% του κεφαλαίου της «Αναπτυξιακή Ενεργειακή Τριγώνου Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.», η οποία αναπτύσσει ενιαίο φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 100 MW, στη Δημοτική Ενότητα Τριγώνου, ενώ έχει λάβει σχετικές γνωμοδοτήσεις αρμοδίων αρχών και έχει συνάψει μισθώσεις ακινήτων.

Διαβάστε ακόμη  Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: “Πολλά προβλήματα σε σχολικά κτίρια λόγω… βροχών”

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ο όμιλος Envitec κατασκευάζει, λειτουργεί και συντηρεί έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, διαθέτει σε παραγωγική λειτουργία συνολικά πέντε αιολικά και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 43 ΜW και συνολική ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 135 GWh.

Πηγή: newmoney.gr