Εορτασμός Ημέρας Νοσηλεύτριας / Νοσηλευτή

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Θράκης, τιμά όλους τους Νοσηλευτές για το ήθος τους, για τις νοσηλευτικές αξίες τις οποίες πρεσβεύουν, και προασπίζονται καθημερινά μέσα στις Υπηρεσίες Υγείας, σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης.

Ο νοσηλευτής είναι ο μοναδικός επαγγελματίας υγείας, ο  οποίος συνεργάζεται με όλες τις ειδικότητες, εργάζεται σε όλους τους χώρους παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, βλέπει τον ασθενή σφαιρικά, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο όλων των επαγγελματιών υγείας, είναι στην πρώτη γραμμή και μετέχει πρωταγωνιστικά σε όλες τις δράσεις και εργασίες.

Διαβάστε ακόμη  Εγκαίνια με δικαιολογίες, οικειοποιήσεις έργων και κάτι σαν απολογισμό

● Κατά συνέπεια κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή  του νοσηλευτή στο σχεδιασμό και στην λήψη αποφάσεων, καθώς οι παρατηρήσεις του είναι στοχευμένες και καθοριστικής σημασίας.

● Ας μην ξεχνάμε το παράδειγμα της Florence Nightingaleη οποία μέσω της παρατήρησης κατάφερε να μειώσει  το ποσοστό θανάτων από 42% σε 2%, στο πολεμικό νοσοκομείο(1854 Κριμαϊκός πόλεμος) όπου εργαζόταν, βελτιώνοντας  τις συνθήκες υγιεινής .