Επανέρχεται η αδιανόητη «σκέψη» να λειτουργεί ως πάρκινγκ η αυλή της Ακαδημίας τα καλοκαίρια!

Μία έντονη, όσο και εξωφρενική φημολογία είχε αναπτυχθεί πριν κάποιο διάστημα, αναφορικά με τη χρήση της αυλής της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας ως χώρου στάθμευσης κατά τους θερινούς μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά. Μάλιστα, τότε, κάποιοι είχαν δείξει ως «διακινητές» αυτών των φημών πρόσωπα εντός του δημαρχιακού μεγάρου. Δεν μάθαμε ποτέ ούτε επιβεβαιώθηκε από ποιον ξεκίνησαν αυτές οι φήμες ούτε πόση βάση αλήθειας είχαν, με κατάπληξη όμως διαβάζουμε ότι υπάρχουν ακόμη υποστηρικτές τέτοιων απαράδεκτων απόψεων.

Πρόσφατα σε ανάρτηση ενός συμπολίτη μας για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ της Ακαδημίας πολύ συχνά, με την στάθμευση οχημάτων, τόσο ντόπιων όσο και ξένων οδηγών, κάποιος επαγγελματίας σχολίασε ότι θα μπορούσε η αυλή της Ακαδημίας να λειτουργεί ως πάρκινγκ τα καλοκαίρια και τις αργίες, έναντι αντιτίμου, με τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν να χρησιμοποιούνταν για συντήρηση του ιστορικού κτιρίου και λοιπές ανάγκες του.

Διαβάστε ακόμη  Για λαϊκισμό κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ - Βελόπουλο ο «διακινητής» fake news Δερμεντζόπουλος

Το γεγονός ότι η εύρεση πάρκινγκ είναι κάποιες φορές μία δύσκολη υπόθεση, για κατοίκους και επισκέπτες, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει έστω και να συζητάμε τέτοιου είδους «λύσεις», εντελώς παράλογες και ανεφάρμοστες, για έναν ιστορικό χώρο, στον οποίο, ακόμη κι όταν το σχολείο είναι κλειστό, τα παιδιά είναι ελεύθερα να τον χρησιμοποιούν για το παιχνίδι και την άθλησή τους. Ο στόχος πρέπει να είναι η απομάκρυνση των αυτοκινήτων από το κέντρο και όχι η επέλασή τους, ακόμη και μέσα στις αυλές των σχολείων! Έλεος κάπου…