Την απόλυτη αντίθεσή της με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας καταθέτει η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, η οποία διαμηνύει πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση για τη χώρα μας και την ανθρωπότητα, για να περάσει αντιεκπαιδευτικές και ακραίες πολιτικές σε βάρος του Δημόσιου σχολείου».

Μάλιστα, την Τρίτη, αντιπροσωπεία της πραγματοποίησε, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ την Πέμπτη 30/4, στα πλαίσια της πανελλαδικής εκπαιδευτικής κινητοποίησης που έχει αποφασίσει η Ο.Λ.Μ.Ε., θα γίνει  συμβολική διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου. Στη διαμαρτυρία αυτή θα κληθούν τα τοπικά ΜΜΕ, για να γίνουν γνωστές οι αντιρρήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τη δημόσια εκπαίδευση. Τέλος, θα γίνει ανάρτηση πανό στο κεντρικό σχολικό συγκρότημα της πόλης μας.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ, «την ώρα που απαγορεύονται οι συναθροίσεις, τα σωματεία δεν μπορούν να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις και η κυβέρνηση επέβαλε ακόμη και την αναστολή της κατάργησης της πολιτικής επιστράτευσης, ώστε να αποδυναμώσει τις πιθανές αντιδράσεις των εργαζομένων, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζεται να νομοθετήσει για ζητήματα με τα οποία σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα διαφωνεί. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο υποκριτικά είναι τα λόγια συμπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που εδώ και εβδομάδες είναι μπροστά στις οθόνες υπολογιστών ή στα τηλέφωνα, νυχθημερόν, προκειμένου να έχουν επαφή με τους μαθητές τους, στηρίζοντάς τους και ψυχολογικά και μαθησιακά. Αποδεικνύεται πως η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, να νομοθετήσει όλες εκείνες τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, που είχε εξ αρχής στόχο να επιβάλλει. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το βλέμμα της πολιτικής ηγεσίας είναι στραμμένο στην επόμενη ημέρα».

Διαβάστε ακόμη  Αστυνομική καταδίωξη στο κέντρο της πόλης