Επί ξύλου κρεμάμενοι μαθητές αισθητικής του 1ου ΕΠΑΛ

Στον αέρα βρίσκονται μαθητές που διάλεξαν να εκπαιδευτούν στον τομέα της αισθητικής από πέρσι στο 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης. Ενώ το τμήμα πέρσι λειτούργησε κανονικά, αρκετά άτομα το εγκατέλειψαν και συνέχισαν στο τμήμα κομμωτικής, φέτος όμως το τμήμα αισθητικής διαλύθηκε και όσοι συνέχιζαν, βρέθηκαν κυριολεκτικά στον αέρα. Μόλις πριν μερικές ημέρες έμαθαν ότι το τμήμα δε θα λειτουργήσει. Η Μαρία Σταυράκη μαθήτρια του τμήματος, μητέρα 2 παιδιών, εξηγεί στο alexpoli.gr την δυσκολία που προκαλεί η κατάσταση αυτή. Οι αρμόδιοι λένε ότι έχουν στείλει έγγραφο στο υπουργείο παιδείας για να λειτουργήσει το τμήμα, οι ελπίδες που τους δίνουν όμως δεν είναι πολλές.

Διαβάστε ακόμη  Αποχωρεί από την τοπική αυτοδιοίκηση η Μαρία Γκουγκουσκίδου

Η μόνη επιλογή που μένει στα άτομα που θέλουν να συνεχιστεί το τμήμα αισθητικής, αν αυτό δε γίνει τελικά, είναι να συνεχίσουν τα μαθήματα στην Κομοτηνή ή να αλλάξουν ειδικότητα!

Η κατάσταση αυτή φυσικά δεν τιμά κανέναν καθώς εμφανίζεται εν τέλει το σύστημα παιδείας να εμπαίζει τους ίδιους τους μαθητές και να αποδεικνύει σε πολίτες αυτής της χώρας ότι δεν μπορούν τελικά να έχουν εμπιστοσύνη στο κράτος. Ευχόμαστε αυτό να αλλάξει και να γίνουν τα δέοντα για να μπορέσουν οι έστω και 4 μαθητές να πάρουν το πτυχίο τους στην τέχνη που επέλεξαν.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/alexpolisgr/videos/961096364028194/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]