Επικεφαλής ΑΝΑΣΑ: Ξεκαθαρίζει γιατί δεν ψήφισε τον Αναπτυξιακό οργανισμό

Σε μια ανάρτηση που ξεκαθαρίζει τις θέσεις του σχετικά με την καταψήφιση του Αναπτυξιακού Οργανισμού προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ Γιάννης Καρυπίδης. Ο κύριος Καρυπίδης συνεπής στις θέσεις του καταψήφισε και τον Αναπτυξιακό οργανισμό, όπως είχε κάνει και με την ΔΕΚΑΔΑ παρότι οι υπόλοιποι σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ συντάχθηκαν ακόμη μια φορά με την παράταξη Ζαμπούκη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση

Γιατί καταψήφισα την νέα Αναπτυξιακή Εταιρεία

Δημιουργία της νέας Αναπτυξιακής Εταιρείας που έφερε προς ψήφιση η Δημοτική Αρχή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συνολικού κόστους 3.000.000 € μέχρι το 2024.

Θα αναφερθώ μόνο στο πολιτικό κομμάτι της τοποθέτησής που έκανα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς αναφορές σε οικονομικά μεγέθη και αριθμούς για να μην κουράσω.
Εδώ και ένα χρόνο με εντιμότητα έχω ζητήσει το διάλογο, την ενημέρωση και να μην υπάρχει αιφνιδιασμός σε σοβαρά ζητήματα που θα φέρει η Δημοτική Αρχή προς ψήφιση ,όπως είναι αυτό της δημιουργίας της νέας εταιρείας , την δημιουργία της άλλης επιχείρησης της ΔΕΚΑΔΑ ,όπως το 2ο στούντιο στην Άνθεια , το Τεχνικό Πρόγραμμα και πολλά άλλα, ώστε να μπορούμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και τις ενστάσεις μας, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν είδαμε να συμβαίνει. Αναγνωρίζοντας πάντα ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η δημοτική αρχή για την θεματολογία που θα φέρει προς ψήφιση.
Για μια ακόμη φορά η εισήγηση της Οικονομοτεχνικής Μελέτης της Αναπτυξιακής Εταιρείας ήταν μια από τα ίδια όπως και των άλλων επιχειρήσεων που έφερε προς ψήφιση η δημοτική αρχή δηλ. της ΔΕΚΑΔΑ και του 2ου Στούντιο στην Άνθεια. Γενικότητες , ασάφειες, προχειρότητα και ωραία παχιά λόγια όλα σε θεωρητικό επίπεδο. Δεν βάλανε ούτε μια ασφαλιστική δικλείδα σε περίπτωση που δεν έπιανε τους στόχους η υπό σύσταση εταιρεία σε σχέση με τις επιχορηγήσεις και τα κέρδη, ώστε σε 2 χρόνια η εταιρεία να κλείσει αν παρουσιάσει παθητικό, τα χρέη να καταλογιστούν στον Πρόεδρο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Και να μην συμβεί αυτό που συνέβη όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις περίφημες Δημοτικές Επιχειρήσεις που χρέωσαν τους Δήμους με δεκάδες χιλιάδες ευρώ και τις πληρώνουν και θα συνεχίσουν να τις πληρώνουν οι συνδημότες μου και που είχαν μετατρέψει αυτές τις δημοτικές επιχειρήσεις σε προσωπικό φέουδο και τσιφλίκι της διοίκησης ώστε να βολέψουν τους ημετέρους για ψηφοθηρικούς λόγους .Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια άλλη δομή μέσα στον ίδιο τον Δήμο και απαξιώνουν ή αποψιλώνουν τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες . Υπάρχει έγγραφη πρόταση από τους Προϊσταμένους των υπηρεσιών για την δημιουργία αυτής της Εταιρείας? Τι θα απογίνουν οι άλλες επιχειρήσεις του Δήμου? Δηλαδή η ΤΙΕΔΑ και η Δημοσυνεταιριστική? Γιατί να μην αναβαθμιστούν ?Και ειδικά η ΤΙΕΔΑ είναι ένας θησαυρός που έχει απαξιωθεί.
Πολιτική μου θέση και άποψη είναι ότι διαφωνώ κάθετα και οριζόντια με αυτές τις πρακτικές και με την ίδρυση αυτών των εταιρειών και των δημοτικών επιχειρήσεων. Θεωρώ ότι το μόνο ρόλο που παίζουν είναι να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και να χρεώνουν τους Δήμους και τους πολίτες με εκατομμύρια ευρώ.
Τέλος άφησα και τον πιο σημαντικό λόγο που καταψήφισα την νέα εταιρεία. Θεωρώ ότι ο δημοτικός σύμβουλος έχει τρεις σημαντικές υποχρεώσεις. 1) Να αφουγκράζεται την κοινωνία 2) Να μεταφέρει τις αγωνίες και τις προτάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Δημοτική Αρχή 3)Ν α ψηφίζει Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ,ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ .ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΝΑ ΔΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Διαβάστε ακόμη  Μία «ανάσα» πριν την τουριστική σεζόν: Ούτε Έβρος Pass, ούτε Δαδιά Pass…