Επικίνδυνα φαινόμενα και το Φθινόπωρο βλέπουν οι μετεωρολόγοι

Οι ξαφνικές καταιγίδες που θα είναι πιθανώς έντονες δεν ήταν χαρακτηριστικό του φετινού καλοκαιριού μόνο αλλά θα συνεχιστούν και το επερχόμενο φθινόπωρο λένε μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με το έγκυρο accuweather και την ανάλυσή του για τον καιρό των επόμενων μηνών, στα Βαλκάνια θα συνεχιστούν τα ξαφνικά φαινόμενα που ταλαιπώρησαν πολλές περιοχές κυρίως τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Στην ανάλυση της η διεθνής μετεωρολογική σελίδα αναφέρει πως γενικότερα στην Ευρώπη η θερμοκρασία θα παραμείνει το φθινόπωρο σε υψηλά επίπεδα, χωρίς όμως να υπάρχουν καύσωνες, με εξαίρεση τα νότια της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Γαλλίας.

Για την Βαλκανική Χερσόνησο και την Ιταλία, αναμένεται σύμφωνα πάντα με την ίδια ανάλυση να σημειωθούν πολλές βροχοπτώσεις. Ορισμένα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα κυρίως τον Σεπτέμβριο στις περιοχές αυτές αναφέρει η ανάλυση.

Διαβάστε ακόμη  Eurobank: Παρακάμπτει και τον Αστικό Κώδικα προς χάρη των Παπαθανάσηδων

Όσο μπαίνουμε στην καρδιά του φθινοπώρου, ο κίνδυνος για έντονα φαινόμενα θα μειωθεί αλλά οι βροχές, σε κάποιες περιπτώσεις θα διαρκούν για ημέρες με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος και για πλημμύρες, αναφέρουν οι μετεωρολόγοι του accuweather.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το έγκυρο μετεωρολογικό δίκτυο είχε προειδοποιήσει από την Άνοιξη για τα επικίνδυνα φαινόμενα που έπληξαν τα Βαλκάνια φέτος το καλοκαίρι, αρκετά από αυτά μάλιστα χτύπησαν με μανία και τον Έβρο.