Επιμένουν τα δημοσιεύματα για εξελίξεις στο θέμα Χρυσού μετά τις εκλογές

Ένα ακόμα δημοσίευμα έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα, των τελευταίων ημερών, σχετικά με εξελίξεις στο θέμα του Χρυσού, εξελίξεις που θα έρθουν μετά τις εκλογές (εφόσον υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα capital.gr “τα έργα της Eldorado Gold στην Ελλάδα, είναι τα μοναδικά που παραμένουν στάσιμα σε σχέση με τα υπόλοιπα του χαρτοφυλακίου του καναδικού ομίλου. Αυτή η αλγεινή, για το προφίλ της Ελλάδας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, διαπίστωση προκύπτει από την πρόσφατη παρουσίαση της Eldorado στη διεθνή επενδυτική κοινότητα μέσω της οποίας παρουσίασε το outlook για το διάστημα 2019-2021”.

Σε αντίθεση με τα projects της εταιρείας σε Κισλαντάγκ και Εφέμκουρου της Τουρκίας και Λαμάκ στον Καναδά, στην Ελλάδα, μόνο το έργο της Ολυμπιάδας προχωράει, με την εταιρεία να σημειώνει ότι στη χώρα μας δεν προγραμματίζεται η υλοποίηση νέας επένδυσης, ωσότου διασφαλιστεί η ύπαρξη ταμειακών ροών, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Στο Πέραμα, το έργο βρίσκεται σε καθεστώς συντήρησης, καθώς εκκρεμεί η έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που έχει κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και πολλά χρόνια τονίζει το capital.gr ενώ συμπληρώνει ότι το νέο τοπίο που αναμένεται να διαμορφωθεί μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, εκτιμάται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα για τις επενδύσεις της Eldorado Gold.