Από τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε τις επίσημες εκδηλώσεις παρουσίασης των θέσεων του συνδυασμού του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, με την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, Κωστής Σιμιτσής.

Επίθεση στον Μέτιο

Ο κ. Σιμιτσής, μιλώντας από την πρωτεύουσα του Έβρου το πρωί της Κυριακής 18/3, αναφέρθηκε στις βασικές κατευθύνσεις της υποψηφιότητάς του, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, αλλά και όλης της παράταξης που διοικεί την Περιφέρεια, δίχως σύνθεση και συνεννόηση, αδιαφορώντας για το καλό των κατοίκων της ΑΜΘ, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο πρώην υπουργός Γιώργος Ντόλιος, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και πρώην υπουργός Απόστολος Φωτιάδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης κ.ά.

Ο κ. Σιμιτσής σχολίασε αρκετά από όσα είπε κατά την περιοδεία του στη Ροδόπη και την Ξάνθη την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κι ιδιαίτερα τις επίμονες αναφορές του για στήριξη στον Χρήστο Μέτιο, υπογραμμίζοντας «είπε να στηρίξετε τον κ. Μέτιο περίπου 20 φορές, τι ήθελε, άραγε, να ξορκίσει;». Κριτική άσκησε και για τις μεγάλες προοπτικές στον τουρισμό, στις οποίες αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, με τον κ. Σιμιτσή να αναρωτιέται πού πηγαίνουν όλα τα λεφτά που τόσα χρόνια η Περιφέρεια διαθέτει για τουριστική προβολή. Ακόμη, μίλησε για τα χαμηλά ποσοστά απορρόφησης στο ΕΣΠΑ, αποδίδοντας ευθύνες τόσο στον κ. Μέτιο, όσο και στον πρώην και νυν συνεργάτη κ. Πέτροβιτς, ο οποίος, όπως είπε, γύρισε στο μαντρί, αλλά και σε όλη την παράταξη που τόσα χρόνια διοικεί, δίχως να μπορεί να συνεννοηθεί μεταξύ της. «Αυτή η κατάσταση μάς προσβάλλει, πολιτικά, ηθικά και, προσωπικά, με προσβάλλει και αισθητικά. Πώς γίνεται να μένει κανείς σε μία καρέκλα όταν ναι μεν διαφωνεί, αλλά δεν παραιτείται;». Για την παράταξη Τοψίδη, ο κ. Σιμιτσής δεν την ξεχώρισε από την παράταξη Μέτιου, σημειώνοντας πως είναι από την ίδια πολιτική μήτρα και πως το κακό που θα κάνουν στην Περιφέρειά μας, θα είναι το ίδιο.

Διαβάστε ακόμη  Σκρέκας: Η θέση της Ελλάδας ενισχύθηκε μέσα από τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αναφερθείς στο πρόγραμμά του, εξήρε τη σημασία ύπαρξης της γεωπονικής σχολής του ΔΠΘ στην πόλη της Ορεστιάδας, η οποία δεν έχει στηριχθεί από τη σημερινή περιφερειακή διοίκηση, όσο θα της άξιζε. Αναφέρθηκε ακόμη στην «καλή προσπάθεια» του Δήμου Αλεξανδρούπολης αναφορικά με την αξιοποίηση της γεωθερμίας, αλλά είναι ανάγκη να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα και με πρωτοβουλία της περιφέρειας, αφού άλλωστε υπάρχουν και οι πόροι από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Μίλησε ακόμη για ανάγκη εκπόνησης ενός νέου προγράμματος, εφάμιλλου της επιδότησης 12% που «η κυβέρνηση κατάργησε με ψευτοεπιχειρήματα», αφού τόνισε πως η Ευρώπη εγκρίνει τέτοια προγράμματα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. «Κάποιοι φαίνεται πως βαριούνται να δουλέψουν στα υπουργεία και να κάνουν μελέτες για να καταθέσουμε τη σωστή πρόταση για το σωστό πρόγραμμα. Αυτό θα πρέπει να πιέσει για να γίνει η Περιφέρεια».

Ο κ. Σιμιτσής αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης του πρωτογενούς τομέα, της βελτίωσης των υποδομών στα τελωνεία και τις συνέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξη των λιμένων της ΑΜΘ.