Επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α., Geoffrey Pyatt, στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Πρέσβη των Η.Π.Α., κ. Geoffrey Pyatt, ο οποίος βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή το 1ο Oil & Gas Forum που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Ενεργειακή Οικονομία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν πρωτίστως τις προοπτικές ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης και την ανάδειξή της σε ενεργειακό και εμπορικό κόμβο.
Ο κ. Λαμπάκης παρουσίασε στον Αμερικανό Πρέσβη την ιστορία της Αλεξανδρούπολης τονίζοντας ότι πριν ακόμη συσταθεί σε σύγχρονη πόλη υπήρχαν στην περιοχή 8 προξενεία, καθώς αποτελούσε κομβικό σημείο σύνδεσης της Κωνσταντινούπολης με τη Βιέννη και επεσήμανε ότι η ιστορία τεκμηριώνει την απόδειξη της γεωστρατηγικής σημασίας της περιοχής μας και ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τον επαναπροσδιορισμό της θέσης της Αλεξανδρούπολης και την ανάδειξή της σε ενεργειακό κόμβο.
Από τη μεριά του κ. Pyatt επεσήμανε ότι η σημερινή παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη επιβεβαιώνει το αμερικανικό ενδιαφέρον για την περιοχή και την ανάπτυξή της ενεργειακά και οικονομικά και ότι η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα πλεονεκτήματα που θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη  Ακίνητη περιουσία 23,7 δισ. ευρώ έχουν οι κάτοικοι ΑΜΘ