Επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) στον ΟΛΑ

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρο Καλαφάτη υποδεχθήκαμε την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο πλαίσιο της περιοδείας του στον νομό Έβρου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνων Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου η στρατηγική πρόσβασης σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, ο επιμέρους στρατηγικός σχεδιασμός του Οργανισμού, τα ευρωπαϊκά δίκτυα East Med και οι πολλαπλές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εντός του λιμένα.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε:

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κοντά στα Στενά και στον εμπορευματικό δρόμο που περνάει από τη Βουλγαρία, έχει τις προοπτικές να καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους εμπορευματικούς σταθμούς. Εγκρίθηκαν, πριν μερικές ημέρες, οι μελέτες για να προχωρήσει ξ ανατολική περιφερειακή της πόλης που θα το συνδέει με τον κλάδο προς την Εγνατία Οδό. Δώσαμε τα εργαλεία, για να προσχωρήσουν επενδύσεις. Με την ψήφιση σχετικών διατάξεων, παραμερίστηκαν σημαντικά εμπόδια, τα οποία καθυστερούσαν την αξιοποίησή του και δρούσαν αποθαρρυντικά για υποψηφίους επενδυτές. Ο δρόμος άνοιξε. Οι διαγωνισμοί έχουν προκηρυχθεί. Οι διαδικασίες προχωρούν

Διαβάστε ακόμη  Ψήφισμα υπέρ της Παλαιστίνης φέρνει στο ΠΣ ΑΜΘ η«Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»

Από την πλευρά του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ δήλωσε:

«Σε μια περίοδο μετασχηματισμού του λιμένα και της περιοχής σε εμπορικό, ενεργειακό και στρατιωτικό κόμβο, υποδεχτήκαμε τον υφυπουργό Εσωτερικών Σταύρο Καλαφάτη προκειμένου να συζητήσουμε τις εξελίξεις τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται τον τελευταίο καιρό καθώς και τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη ή ετοιμάζονται να δημοσιοποιηθούν οι διακηρύξεις τους. Προχωρήσαμε σε αναλυτική παραουσίαση της τεράστιας προσπάθειας του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης να επιτύχει στρατηγικό βάθος στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, των έργων που επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε προκειμένου να ενισχύσουμε τόσο την περιοχή όσο και την χώρα και συζητήσαμε για την βοήθεια την οποία μπορεί να παράσχει το Υπουργείο Εσωτερικών για την επιτάχυνση των διαδικασιών.»

Τον Υπουργό Καλαφάτη συνόδευε ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.