Επιστολή Μαυρίδη προς Κεραμέως μετά την τραγική μείωση των εισακτέων στην Ορεστιάδα

Να διορθώσει τις αστοχίες και αδικίες αναφορικά με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα τμήματα του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα καλεί την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Όπως υπογραμμίζει, «η στήριξη στα 3 πανεπιστημιακά ιδρύματα (ανάμεσα σε αυτά και του Δ.Π.Θ) που «διαφημίσατε» ως δέσμευση και του ιδίου του Πρωθυπουργού, αποδείχθηκε «κούφιος λόγος» και «ευχολόγιο».

Πιο αναλυτικά:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Σε συνέχεια της υπ’ αρίθμ. 2855/19-02-21 επιστολής μου και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, επιτρέψτε μου να σας αναφέρω:

 Αποδείχθηκε στην πράξη η δυσοίωνη πρόβλεψή μας για τον αριθμό εισακτέων, κυρίως στα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

 Δεν «θεραπεύσατε» τις τραγικές αστοχίες του νομοθετικού έργου Γαβρόγλου, που χωρίς επιστημονική και ακαδημαϊκή τεκμηρίωση εξίσωσε ΑΕΙ και ΤΕΙ .

 Δεν εισακούσατε την πρόταση μας για αύξηση του ποσοστού απόκλισης από την ΕΒΕ κατά 10%-20% για τμήματα των πανεπιστημίων της περιφέρειας.

 Αυξήσατε τις θέσεις στα δύο τμήματα του Δ.Π.Θ με έδρα την Ορεστιάδα, ενώ σας είχαμε τονίσει έντονα ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση του ποσοστού κάλυψης των διαθέσιμων θέσεων, που ίσως χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για τη βιωσιμότητα των τμημάτων μας.

Διαβάστε ακόμη  Απορρίφθηκε η ένσταση του Ν. Γαλατούμου κατά του Αθ. Βίτσα

 Αποδείχθηκε ότι η εφαρμογή της ΕΒΕ ΠΡΙΝ την αξιολόγηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (την οποία ζητήσαμε και επιμένουμε σε αυτήν), δημιούργησε αδικίες.

Κυρία Υπουργέ,

Δυστυχώς, η στήριξη στα 3 πανεπιστημιακά ιδρύματα (ανάμεσα σε αυτά και του Δ.Π.Θ) που «διαφημίσατε» ως δέσμευση και του ιδίου του Πρωθυπουργού, αποδείχθηκε «κούφιος λόγος» και «ευχολόγιο». Είμαστε περήφανοι για τη λειτουργία και το ακαδημαϊκό έργο του Δ.Π.Θ ( και ιδιαίτερα των 2 τμημάτων του Δήμου μας), που επιτελεί διαχρονικά με ΑΡΙΣΤΟ τρόπο την αποστολή του.

Σας προτρέπω, με σεβασμό, να διορθώσετε τις αστοχίες και τις αδικίες. Το οφείλετε στα παιδιά μας, στους καθηγητές μας, στα πανεπιστήμιά μας. Το οφείλετε στο Δήμο μας, στη Θράκη μας.

Το οφείλετε στη χώρα μας».