Επίθεση Ζαμπούκη σε Λαμπάκη, χωρίς αναφορά στο «χαμένο» δικαστικό μέγαρο

Έσπασε τη… σιωπή του ο Δημαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και με ανακοίνωση της παράταξής του «Δήμος για όλους πρώτα εσύ» ενημερώνει για τις συναντήσεις που είχε τον τελευταίο χρόνο με υπουργούς της κυβέρνησης και σκοπό την προώθηση της ατζέντας της δημοτικής αρχής που αφορά τη δημιουργία αστυνομικού μεγάρου, δικαστικού μεγάρου και λιμενικού μεγάρου.

Ο Δήμαρχος καταγγέλλει την παράταξη «Πόλη & Πολίτες» για 9 χρόνια διοίκησης με νωθρότητα και απραξία και για μικροπολιτική, δίχως όμως να απαντά για την «ταμπακιέρα», δηλαδή για το αν όντως χάθηκε η ευκαιρία για δημιουργία δικαστικού μεγάρου στην πόλη. Όπως είναι γνωστό, η παράταξη Λαμπάκη, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, επικαλέστηκε δημοσιεύματα που θέλουν την Αλεξανδρούπολη εκτός της λίστας των πόλεων όπου θα κατασκευαστούν νέα δικαστικά κτίρια.

Διαβάστε την ανακοίνωση Ζαμπούκη:

«Εννιά (9) χρόνια απραξίας, αδράνειας, αστοχίας και νωθρότητας. Εννιά (9) χρόνια υποσχέσεων, φρούδων ελπίδων και λογυδρίων.

Μετά από 9 χρόνια στείρας άσκησης διοίκησης, η παράταξη Πόλη και Πολίτες ανέλαβε τον ρόλο της άσκησης στείρας αντιπολίτευσης και μικροπολιτικής.

Στο 1ο ακόμη έτος θητείας της νέας δημοτικής αρχής, ο επικεφαλής της παράταξής μας “Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ” και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα (19/2/2020), τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (27/5/2020), τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη (3/6/2020) και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή (21/10/2020), έχοντας πολύ υψηλά στην ατζέντα του την κατασκευή ενός σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου, ενός σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου και ενός σύγχρονου Λιμενικού Μεγάρου.

Το όραμα, ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, έχει ως προτεραιότητα την αποκέντρωση των υπηρεσιών και τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε μια σύγχρονη έξυπνη πόλη που ενστερνίζεται τις αξίες της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και κινητικότητας με σεβασμό στις ανάγκες και τα θέλω του Δήμου και των ανθρώπων του.

Τα μέλη της παράταξης “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ” συνεχίζουν να βαδίζουν αμετανόητοι στον δρόμο της ανευθυνότητας και της απουσίας αυτοκριτικής.

Πρώτος ο κ. Γκοτσίδης ως τομεάρχης αδικίας, με προσωπική του ανάρτηση απέφυγε εύκολα να αναζητήσει ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου για την απραξία και τη ραθυμία εννέα (9) ολόκληρων ετών, με διαρκείς αποτυχίες στην επίτευξη όποιων στόχων είχαν θέσει, ΑΝ είχαν θέσει.

Στην ίδια λογική της λάθρα οικειοποίησης ιδεών και ικανοτήτων, αναμένουμε σχετική ανάρτηση από τον εξειδικευμένο σε θέματα αστυνόμευσης της ίδιας παράταξης, για τη θετική έκβαση και εξέλιξη που ανακοινώθηκε για την ίδρυση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Ο Μπαμπινιώτης στο λεξικό του στον όρο μικροπολιτική, ενημερώνει σχετικά, ερμηνεύοντας ότι είναι: «Η πολιτική συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από ιδιοτέλεια που έχει στόχο το προσωπικό όφελος του πολιτικού ή του κόμματος εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος» και συνεχίζοντας προσθέτει: «Η χρήση ευτελών μεθόδων στο πλαίσιο της εκάστοτε πολιτικής αντιπαράθεσης».

Αφήνουμε λοιπόν τη μικροπολιτική για τους αργόσχολους λάτρεις του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η άσκηση διοίκησης και αλλαγής γίνεται με διαφορετικά μέσα και πάντα με σοβαρότητα».