Επιτήδειοι ζητούν χρήματα με emails λέγοντας ότι χάκαραν τον υπολογιστή. Αναφορές και στην Αλεξ/πολη

Και στην Αλεξανδρούπολη έχουν στείλει emails κάποιοι επιτήδειοι που χθες βομβάρδισαν διεθνώς πολλούς λογαριασμούς email λέγοντας ότι έχουν χακάρει τον υπολογιστή του χρήστη, ότι έχουν εικόνες από τον υπολογιστή του, καταγεγραμμένες συνομιλίες και βιντεοκλήσεις…και άλλα πολλά. Οι επιτήδειοι ζητούν χρήματα για να μη δημοσιεύσουν το υλικό που υποτίθεται ότι έχουν.

Όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες από την Αλεξανδρούπολη, τα emails που έλαβαν ήταν στην αγγλική γλώσσα. Χρησιμοποιώντας ειδικό πρόγραμμα οι υποτιθέμενοι χάκερς, καταφέρνουν να στείλουν τα emails με διεύθυνση ίδια με το λογαριασμό του “θύματος”. Για παράδειγμα αν το email του θύματος είναι “giorgos@gmail.com” τότε το μήνυμα που λαμβάνει φαίνεται ότι στάλθηκε από τον εαυτό του. Με το κόλπο αυτό οι “χάκερς” προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό email του χρήστη. Στη συνέχεια γράφουν ότι επειδή έχουν τον κωδικό του email του, έχουν και όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιεί για τα social media και μπορούν να τους κλειδώσουν.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Υποχωρεί η σκόνη και καθαρίζει η ατμόσφαιρα – Πού θα σημειωθούν βροχές και…χιονοπτώσεις

Συνεχίζουν τις απειλές τους λέγοντας ότι με την πρόσβαση που έχουν αποκτήσει, εγκατέστησαν και κάποιον ιό στον υπολογιστή του χρήστη και έχουν πάρει στιγμιότυπα σε εικόνες, από συνομιλίες του, βιντεοκλήσεις και φωτογραφίες.

Μάλιστα προσπαθούν να εκβιάσουν ψυχολογικά τον χρήστη γράφοντας του ότι ξέρουν ότι μπαίνει σε «κάποιες ιστοσελίδες» και αν γίνει αυτό γνωστό θα εκτεθεί.

Για να μην εκθέσουν τον χρήστη ζητούν 500 δολάρια Η.Π.Α και τα ζητούν με πληρωμή σε bitcoin σε συγκεκριμένο λογαριασμό.

Αν έχετε λάβει τέτοιο email θα πρέπει να το αγνοήσετε εντελώς. Δεν έχει κανείς πρόσβαση στο λογαριασμό σας, απλώς οι επιτήδειοι με κάποιο τρόπο γνωρίζουν τη διεύθυνση email σας και προσπαθούν να “ψαρέψουν θύματα”.

Χθες μάλιστα σε πολλά forums οι χρήστες έγραφαν αναφορές (από διάφορες χώρες του κόσμου) ότι λάμβαναν το ίδιο email και σε κάθε περίπτωση ο χάκερ έγραφε διαφορετικό όνομα. Το υπόλοιπο κείμενο ήταν ακριβώς το ίδιο.