Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ: θα δημιουργηθεί επιχειρησιακό κενό από την αποστολή των τεθωρακισμένων 

«Από την στιγμή που αφαιρώ κάτι που το χρησιμοποιώ, γίνεται επιχειρησιακό κενό» ανέφερε ο πτέραρχος ε.α. και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χρήστος Χριστοδούλου, μιλώντας στην εκπομπή +News για την ανακοίνωση του Γερμανού καγκελαρίου ότι η Ελλάδα θα παραχωρήσει τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τύπου ΒΜΡ-1, προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία.

Τόνισε πως η διαδικασία που ακολουθείται από την κυβέρνηση είναι λάθος καθώς σε περίπτωση που τα τεθωρακισμένα που θα σταλούν δεν ήταν χρήσιμα, τότε έπρεπε να είχαν παροπλισθεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα άρματα αυτά παραμένουν απαραίτητα για τον Ελληνικό στρατό.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, τα άρματα που θα σταλούν θα αντικατασταθούν με  ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων γερμανικής κατασκευής τύπου Marder Α-5.

Διαβάστε ακόμη  ΤΖΟΚΕΡ: Με μόλις 3 ευρώ κέρδισε 2,6 εκατ. ευρώ –Σεκατάστημα ΟΠΑΠ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το τυχερό δελτίο

Ο κ. Χριστοδούλου εξήγησε πως τα νέα άρματα Marder που θα έρθουν θα δυσκολέψουν την διαλειτουργικότητα με τα υπάρχοντα ελληνικά συστήματα και αυτό θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα. «Τα υλικά αυτά δεν έχει κανένα νόημα, όσα και να έχεις» κατέληξε ο κ. Χριστοδούλου αναφερόμενα στα νέα άρματα που θα παραλάβει η Ελλάδα.