Εργαζόμενοι Δήμου Αλεξανδρούπολης: Σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία του Δήμου 

Για άμεσο κίνδυνο στην ομαλή λειτουργία του Δήμου Αλεξανδρούπολης προειδοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων, λόγω έλλειψης προσωπικού. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Καϊσας, πριν από 3-4 συνεδριάσεις του οργάνου, είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, αυτό δεν έχει γίνει ακόμη, γεγονός που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ως Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώσαμε κατ’ επανάληψη το δημοτικό συμβούλιο για την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και η οποία απειλεί την εύρυθμη συνέχιση των νευραλγικών υπηρεσιών που παρέχει στους δημότες και επισκέπτες της περιοχής μας.

Οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η κατάσταση της έλλειψης προσωπικού μπορεί να προκαλέσει άμεσο κίνδυνο στην ομαλή λειτουργία του Δήμου μας, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη.

Διαβάστε ακόμη  Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο "Κάθετος 'Άξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο - Ορμένιο: Παράκαμψη Προβατώνα σε 16 μήνες έτοιμο το έργο

Ενώ σε προηγούμενη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη ενώ έχουν πραγματοποιηθεί με αυτή που θα γίνει την Τετάρτη 21/9/2022 τέσσερις συνεδριάσεις.

Επιπλέον ενώ υποβλήθηκε το Αρ. Πρωτ. 4507/11-2-2022 και το Αρ.Πρωτ.29248/8-9-2022(σας τα συνυποβάλλω) με τα οποία ζητείται από το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα στο οποίο να αναφέρεται ότι οι εν λόγω εργαζόμενες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να στηριχτεί η μετατροπή των συμβάσεων τους σε εξαρτημένη εργασία Αορίστου χρόνου. Δυστυχώς όμως δεν τοποθετείται ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση
Δημήτριος Παπαδόπουλος

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης

Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ-ΟΤΑ»