Εργοστάσιο ζάχαρης: Ξεκίνησαν οι σπορές στην Ορεστιάδα

Σε έκταση 2.500 περίπου στρεμμάτων αντιστοιχεί ο σπόρος που διανεμήθηκε από το Ζαχαρουργείο Ορεστιάδας σε αγρότες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να καλλιεργήσουν τεύτλα τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον τευτλοπαραγωγό Πρόδρομο Προϊκάκη που μίλησε στο ypaithros.gr. Οι αντιξοότητες είναι πολλές, στην παρούσα φάση όμως συνοψίζονται στις καιρικές συνθήκες. Η ανταπόκριση, σημειώνει ο κ. Προϊκάκης, θα ήταν καλύτερη εάν η σπορά είχε αρχίσει τον Φεβρουάριο αντί για τις 2 Απριλίου, οπότε ξεκίνησε η διανομή σπόρου, και προλάβαιναν τους συναδέλφους του που στράφηκαν σε άλλες καλλιέργειες.

Όσοι σπείρουν τεύτλα θα παραδώσουν στην Ορεστιάδα, τα οποία θα μεταφερθούν στο Πλατύ Ημαθίας, εξηγεί ο κ. Προϊκάκης, ζητώντας να μην επιβαρυνθούν το κόστος μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, η πληρωμή των οικονομικών οφειλών προς τους τευτλοπαραγωγούς, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ,  θα γίνει από την ΕΒΖ με την υπάρχουσα μορφή και η καταβολή του de minimis, ύψους 1 εκατ. ευρώ, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέχρι το Πάσχα

Φέτος κρίνεται η αξιοπιστία του και από το 2020, εάν όλα πάνε καλά θα επανενεργοποιηθούν κι άλλοι τευτλοπαραγωγοί, που προσωρινά κρατούν στάση αναμονής.