Έριδες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Νέο άδειασμα Γεωργιάδη σε Δένδια για το «Turkaegean» στη «Le Monde»

Νέο φιάσκο που βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τη χρήση του εμπορικού όρου «Turkaegean» από την Τουρκία σε διαφημιστικές καταχωρήσεις. Μετά τους New York Times, ήταν η σειρά της «Le Monde» να φιλοξενήσει την εν λόγω διαφήμιση στις σελίδες της, προκαλώντας νέους κραδασμούς στην κυβέρνηση, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να ακολουθεί την… πεπατημένη τακτική, ρίχνοντας τις ευθύνες στο υπουργείο Εξωτερικών και τον Νίκο Δένδια.

Σε σχετική ανάρτησή του το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιχείρησε να αποτινάξει τις ευθύνες σχετικά με την αλόγιστη χρήση του όρου από την Τουρκία, καλύπτοντας παράλληλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους ισχυρισμούς ότι… όποια προσπάθεια ήταν να γίνει για το θέμα, έγινε. Υπενθυμίζεται ότι από το καλοκαίρι του 2022, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μέσω ανεπιτυχώς εξαγγελιών περί αντιμετώπισης του ζητήματος.

Διαβάστε ακόμη  Ανάβει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

«Εάν οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν διαφημίσεις που γνωρίζουν ότι μας ενοχλούν, η αντιμετώπιση αυτής τους της ενέργειας δεν είναι του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά του Υπουργείου Εξωτερικών. Εμείς αναλάβαμε, καθ´υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μας, την οργάνωση των νομικών μας ενεργειών για το Σήμα, θα κριθούμε από την κατάληξη αυτών των ενεργειών, όπου η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Άδωνης Γεωργιάδης, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης στον Νίκο Δένδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση «Turkaegean» δεν ήταν η πρώτη φορά που ο υπουργός Ανάπτυξης «χρέωσε» τον λογαριασμό στον υπουργό Εξωτερικών, καθώς το ίδιο είχε συμβεί στις αρχές Απριλίου, όταν η διαφημιστική καταχώρηση της γειτονικής χώρας τοποθετήθηκε στους New York Times. Τότε, στο πλευρό του Άδωνη είχε ταχθεί και ο Γιάννης Οικονόμου.

Πηγή: documentonews.gr