Ερώτηση Κολιού με αιχμές στο Δημοτικό Συμβούλιο για το κόστος του χριστουγεννιάτικου στολισμού

Την πρώτη του ερώτηση ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κατέθεσε ο Δημήτρης Κολιός, η οποία αναμένεται να απαντηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης 26/1, με τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα της ερώτησης, είναι … γνώριμο, αφού έχει μονοπωλήσει τελευταία πολλές από τις δημόσιες τοποθετήσεις της παράταξης Λαμπάκη. Πρόκειται για το κόστος του φετινού χριστουγεννιάτικου στολισμού, που ξεπέρασε τις 140.000 ευρώ και που παρά την επιμονή της αντιπολίτευσης, δεν έχει δοθεί, ακόμη, από τη δημοτική αρχή κάποια επίσημη απάντηση σχετικά με το πού ακριβώς διοχετεύτηκε αυτό το ποσό.

Το κείμενο της ερώτησης Κολιού έχει ως εξής:

«Κοινή παραδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών είναι ότι, παρ’ όλα τα 141.000,00 ευρώ που διατέθηκαν από τον προϋπολογισμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης του έτους 2022 για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, δεν αντιλήφθηκε τον αναγκαίο διάκοσμο που θα αντιστοιχούσε στο ποσό αυτό.

Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος μας, σχεδόν σε όλα τα σημεία του κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2021-2022 έβριθε από σκότος, μιζέρια και κατάθλιψη και όχι από όμορφη διάθεση και προοπτική συμμετοχής των συνδημοτών μας, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε ένα ευχάριστο κλίμα το οποίο ήταν τόσο απαραίτητο όσο και αναγκαίο, έστω και για λίγες ημέρες λόγω των οικονομικών δυσχερειών όσο και της λαίλαπας της υγειονομικής κρίσης.

Ο Αστικός Ιστός, οι Δημοτικές Ενότητες, οι Κοινότητες και οι Οικισμοί του Δήμου μας παρέμειναν επί της ουσίας αστόλιστες!!

Ερωτάσθε:

1. Ποια ήταν η Επιτροπή που αποφάσισε τι χρειαζόμαστε ως Χριστουγεννιάτικο – Πρωτοχρονιάτικο διάκοσμο; Ποια πρόσωπα την απαρτίζαν; Ποιο πολιτικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής  – Αιρετός – Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος ή Συνεργάτης του Δημάρχου προϊστατο των επιλογών αυτών;

Διαβάστε ακόμη  Έντεκα μέρες δωρεάν διακοπές στον Έβρο μέσω του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής

2. Πως έγινε και επί τη βάση ποιου σχεδιασμού η επιλογή των προσώπων αυτών και η επιλογή των χώρων στολισμού; (κάθοδος – άνοδος – Λ. Δημοκρατίας – Παραλιακή Οδός, Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας – Πάρκο Προσκόπων) ;

3. Τι απέγινε ο στολισμός που αγοράστηκε για τα Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά του 2020 προς 2021;

4. Με ποια διαδικασία έγινε η προμήθεια των στολιδιών για το έτος 2021 προς 2022; Προσκλήθηκαν πρωτίστως όλοι οι τοπικοί επιχειρηματίες και έπειτα από την υπόλοιπη Ελλάδα που διαθέτουν προς προμήθεια ή ενοικίαση του σχετικού εξοπλισμού να καταθέσουν τις προσφορές τους;

5. Αληθεύει ότι δεν δόθηκε επί της ουσίας ούτε ένα «λαμπάκι» σε καμία Κοινότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης;

6. Αληθεύει ότι κατόπιν των εορτών ανευρέθει στις αποθήκες του Δήμου Αλεξανδρούπολης επαρκής ποσότητα χριστουγεννιάτικων στολιδιών, από προηγούμενη ετήσια προμήθεια, τα οποία από αμέλεια δεν χρησιμοποιήθηκαν και φυσικά δεν επέβαλαν το υψηλό κόστος προμήθειας του στολισμού στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή;

Δεδομένου του κρίσιμου κατά την κρίση και τις εύλογες απορίες των Δημοτών ερωτήματος και της σπουδαιότητας του, έχετε τον απόλυτο χρόνο, δεδομένου ότι η ερώτηση κατατίθεται τη Δευτέρα 24-1-2022 να κάνουν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι – Πολιτικοί Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών την απαραίτητη έρευνα, έτσι ώστε να απαντήσετε πλήρως και διευκρινιστικά στην ερχόμενη από 26-1-2022 Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης».