Ερώτηση στη Βουλή για τα απαράδεκτα σχόλια της Αλ. Γκουλιάμα – 28 βουλευτές ζητούν την καθαίρεση της

Οι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σχετική ερώτηση στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την έκπτωση της νέας συμβούλου των φιλολόγων στον Εβρο από το αξίωμα, μετά τις υβριστικές αναφορές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον μερίδας εκπαιδευτικών, ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη σχετική αποκάλυψη που προκάλεσε σάλο στον χώρο των εκπαιδευτικών είχε κάνει η «Εφ.Συν.», ενώ καταδικαστική θέση για το θέμα είχε πάρει και η Β’ ΕΛΜΕ Εβρου. Η «Εφ.Συν.» είχε δημοσιεύσει αυτούσια την ανάρτησή της στην οποία καταφερόταν με ανοίκειους χαρακτηρισμούς, όπως «κοπρίτες», «κοπρόσκυλα» και «εθνομηδενιστές», εναντίον εκπαιδευτικών που, όπως η ίδια ισχυρίζεται, βρομίζουν τον χώρο της εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται πως η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, γνωστό στέλεχος της Ν.Δ., ανέλαβε τη θέση της συμβούλου των φιλολόγων στον Εβρο πρόσφατα και μέσα στις αρμοδιότητές της με βάση τον νέο νόμο είναι και η αξιολόγηση των συναδέλφων της φιλολόγων. Μετά τον σάλο η ίδια έσπευσε να δημοσιεύσει στο προφίλ της ένα κείμενο-απάντηση στο δημοσίευμά μας, αρχικά δημόσια και στη συνέχεια ορατό μόνο για τους φίλους της, στο οποίο κατηγόρησε τον συντάκτη του ρεπορτάζ πως δεν δημοσιεύσαμε τα εκατοντάδες σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς για εκπαιδευτικά και όχι μόνο ζητήματα, ενώ παράλληλα ψέγει την εφημερίδα διότι χρησιμοποίησε, κατά την εκδοχή της, ένα μεμονωμένο σχόλιο, το οποίο, όπως αναφέρει σε επόμενο σχόλιο της ίδιας ανάρτησης, το είχε η ίδια χαρακτηρίσει ως λανθασμένο.

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Ακόμη, δεν δίστασε, χρησιμοποιώντας λογικά άλματα, να μας κατηγορήσει για σεξισμό και στοχοποίηση εξαπολύοντας και απειλές για μηνύσεις που επίκεινται. Απ’ ό,τι φαίνεται, η νέα σύμβουλος δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι όταν κάποιος θέλει να κατέχει δημόσιο αξίωμα και δη στον εκπαιδευτικό τομέα, οφείλει να προσέχει τι λέει και τι γράφει. Βέβαια, μετά την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα πια μεταβιβάζεται στο υπουργείο, το οποίο θα κληθεί στο επόμενο διάστημα να αποδείξει εάν αποδέχεται να εκφράζουν στελέχη του υβριστικές και ρατσιστικές απόψεις, ακόμη και εάν ανήκουν στη γαλάζια παράταξη.

● Πριν από λίγο διάστημα, η ίδια η κ. Γκουλιάμα έστελνε προσωπικό μήνυμα στον συντάκτη μας, μετά το δημοσίευμα που κάναμε στο οποίο σχολιάζαμε τη στάση της για τον θάνατο του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου. Σε εκείνο το μήνυμα, το οποίο συνόδευε μάλιστα με χαμογελάκι emoji και όχι με απειλές, μας ευχαριστούσε για την ανάρτησή μας, χαρακτηρίζοντάς την ως ανέλπιστη διαφήμιση και λέγοντας ότι μας χρωστά!

Πηγή: efsyn.gr