Αισθητική “του σχοινιού και του παλουκιού” στα πεζοδρόμια της Αλεξανδρούπολης

Απίθανες είναι οι εικόνες που μπορεί να συναντήσει ο πολίτης κυκλοφορώντας στην Αλεξανδρούπολη. Στη μέση των πεζοδρομίων ξεπροβάλλουν άσχημα φυτά μαζί με διάφορα παλούκια – στηρίγματα. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα τα παλούκια αυτά είναι και γεμάτα ακίδες με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για μικρά παιδιά, κάτι που όμως δε φαίνεται να απασχολεί την υπηρεσία πρασίνου.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος για να φυτεύονται τέτοιου είδους φυτά που χρειάζονται παλουκοειδή στηρίγματα μέσα στη μέση των δρόμων…όμως η υπηρεσία εξακολουθεί να τα συντηρεί και να φροντίζει για την ανάπτυξη τους … υποβοηθώντας τα με τα παλούκια αυτά.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έχουν γίνει μικρές παλουκο-κατασκευές αμφιβόλου αισθητικής και άγνωστης χρηστικότητας ενώ είναι προφανές ότι κάποιες υπηρεσίες έχουν μάλλον πολύ διαθέσιμο χρόνο για να προβαίνουν και σε ξυλοτεχνίες ή ίσως περισσεύουν τα χρήματα και τις προμηθεύονται έτοιμες (;).

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

WP_20160312_07_52_59_Pro

Την ίδια στιγμή μάλιστα που υπάλληλοι ασχολούνται με τον καλλωπισμό (ή μήπως να πούμε τον παλουκισμό;) των άσχημων φυτών, γίνονται παράπονα από την υπηρεσία καθαριότητας ότι δεν έχει προσωπικό για την καθαριότητα της πόλης…

Πέραν των παλουκιών εντοπίζουμε και άλλες εικόνες φοβερής αισθητικής όπως δέντρα τελείως ξεραμένα που ξεπροβάλλουν στα πεζοδρόμια της πόλης για να μας θυμίζουν ότι κάποτε υπήρχε ζωή στον πλανήτη “Αλεξανδρούπολη”.

WP_20160312_07_54_29_Pro

Και φυσικά ενώ χρόνος για τα παλούκια υπάρχει… σε πολυσύχναστους δρόμους γύρω από την πόλη η εικόνα είναι κάπως έτσι… Τα χόρτα στη μέση των δρόμων έχουν δεσπόζουσα θέση…

WP_20160330_07_57_10_Raw

WP_20160330_07_56_28_Raw

Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου τους τελευταίους μήνες… οι εικόνες άλλωστε…όπως και τα παλούκια…βγάζουν μάτι.

Newsroom Alexpoli.gr