Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς, με ένα άρτια εξειδικευμένο προσωπικό, συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε η WWF Ελλάδας, το 2003, και στη συνέχεια το 2015, ανέλαβε την συνέχιση του προγράμματος, ο Φορέας Διαχείρισης.

Οι νεοσσοί Πρίαμος και Εκάβη, των οποίων τα ονόματα είναι παρμένα από την Ελληνική μυθολογία και δακτυλιώθηκαν αυτή την εβδομάδα, έρχονται να προστεθούν στους συνολικά 96 νεοσσούς που είχαν ήδη δακτυλιωθεί έως και το προηγούμενο έτος, φτάνοντας σε συνολικό αριθμό τους 98 νεοσσούς.

Τα επιστημονικά δεδομένα που συλλέγονται κατά την παρακολούθηση των νεοσσών, βοηθούν τους ορνιθολόγους να κατανοήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό, τη δομή του πληθυσμού, τη συμπεριφορά και την οικολογία του είδους και να αποτυπώσουν το εύρος των μετακινήσεων των πουλιών.

Διαβάστε ακόμη  Μιχαηλίδης-Μυτιληνός: Αναγκαία η μείωση των αντικειμενικών αξιών στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Παράλληλα καταγράφονται αποτελεσματικότερα οι απειλές τις οποίες αντιμετωπίζουν, έτσι ώστε να  σχεδιαστούν οι τρόποι για να μετριαστούν. Στόχος είναι τα εντυπωσιακά αυτά πουλιά να εξακολουθήσουν να πετούν στον ουρανό της Θράκης.