Ετήσιο μνημόσυνο για τον Δημήτρη Δημάκη που έχασε τη ζωή του στον ρομποτικό κάδο Αλεξανδρούπολης – πού βρίσκεται η ποινική διαδικασία

Το ετήσιο μνημόσυνο του Δημήτρη Δημάκη, που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στον ρομποτικό κάδο στην Αλεξανδρούπολη, τελέσθηκετην Κυριακή 14 Μαΐου, στις 9 το πρωί στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύργου Ορεστιάδας. Ο 34χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της 16ης Μαΐου 2022, διαμελιζόμενος από τον ρομποτικό κάδο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κατά την προσπάθειά του να ανασύρει μία σακούλα με φάρμακα που είχε πετάξει κατά λάθος στο εσωτερικό του κάδου

Την ίδια ώρα, ανοιχτή παραμένει η δικογραφία της υπόθεσης, μετά τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που υπέβαλε η οικογένεια του Δημήτρη, στην οποία οι πιθανές ευθύνες φαίνεται ότι θα αναζητηθούν στην κατασκευάστρια εταιρεία του κάδου και στον διαχειριστή του, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Έναν χρόνο μετά το συγκλονιστικό δυστύχημα, ο Εισαγγελέας έχει λάβει τις καταθέσεις πέντε αυτοπτών μαρτύρων, έχει κληθεί η κατασκευάστρια εταιρεία και πρόκειται να κληθεί και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  2,5 (τουλάχιστον) χαμένα χρόνια για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Παράλληλα, αναμένεται πολύ σύντομα να κατατεθεί στη δικογραφία και το επίσημο πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε μετά από παραγγελία της οικογένειας, η οποία ολοκληρώθηκε προ 20ημέρου περίπου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πραγματογνωμοσύνη θα αναδείξει, μεταξύ άλλων, την απουσία κουμπιού έκτακτης ανάγκης /διακοπής λειτουργίας του κάδου και μη επαρκή ευαισθησία του φωτοκύτταρου λειτουργίας του. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος πραγματογμώνομας ήταν ο δεύτερος στον οποίο απευθύνθηκε η οικογένεια, καθώς ο πρώτος που είχε αναλάβει “εξαφανίστηκε” πέντε μήνες μετά την παραγγελία, χωρίς ποτέ να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που αποσύρθηκε.

Σύντομα αναμένεται να συμπληρωθεί η δικογραφία και θα ακολουθήσει η εντολή του Εισαγγελέα για τον ορισμό δικάσιμου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας