Έτσι παιρνούν τον ποταμό Έβρο οι παράτυποι μετανάστες – Η στάθμη των υδάτων που υποχωρεί και το έργο των διακινητών που διευκολύνεται

Η στάθμη των υδάτων, σε πολλά σημεία του ποταμού Έβρου κατά τους θερινούς μήνες υποχωρεί, γεγονός που διευκολύνει την δράση των διακινητών που ωθούν καθημερινά σε περάσματα μετανάστες, προκειμένου παράτυπα να μεταβούν από την Τουρκία στην Ελλάδα

Συνοριοφύλακες, αστυνομία, στρατός και Frontex, βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό στον Έβρο, καθώς οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί και πάλι, προκαλώντας έντονη ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους του Έβρου, αφού οι «κούρσες θανάτου» των διακινητών στην περιοχή, είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο, με ολέθρια πολλές φορές αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου Έβρου, Χρήστος Τυρμπάκης, υποστήριξε ό,τι μόλις χθες πέρασαν τουλάχιστον 200 άνθρωποι στην ελληνική πλευρά. «Πέρασαν σε ένα χωριό που είναι περίπου 50-60 κάτοικοι. Καταλαβαίνετε τον φόβο, την ανασφάλεια και την εγκατάλειψη που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι», είπε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Open, τα μπλόκα σε όλο τον Έβρο έχουν αυξηθεί ενώ επιστρατεύτηκε ακόμα και το τεθωρακισμένο όχημα «Τυφών» της ΕΛΑΣ, με τις καταδιώξεις να φτάνουν μέχρι και την Θεσσαλονίκη και αυτό να αποτελεί πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο. Οι πολίτες του Έβρου, διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στην περιοχή αλλά και στην Εγνατία Οδό και ζητούν την άμεση λήψη ουσιωδών μέτρων, τα οποία θα διασφαλίζουν καθημερινά την μετακίνηση τους εντός του οδικού δικτύου της περιοχής.