Ευ. Μυτιληνός: Καμία σκοπιμότητα πίσω από τη δωρεά της ΜΚΟ. Κάποιοι ψάχνουν να δημιουργήσουν θέμα

Απαντήσεις σε όσα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα για σκοπιμότητες (ακόμα και πρώτα βήματα ιδιωτικοποίησης) σχετικά με τη δωρεά ΜΚΟ, έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Βαγγέλης Μυτιληνός, μιλώντας στον Δημήτρη Κολιό στον maximum fm 93,6.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ τόνισε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος νομικά για να πάει η σύμβαση για τη δωρεά στο δημοτικό συμβούλιο αλλά η δημοτική αρχή αποφάσισε να το κάνει γιατί πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να είναι ενημερωμένοι. “Δεν πήγαμε τη δωρεά για υποχρεωτική ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο. Το πήγαμε για ενημέρωση. Κάναμε 7 μήνες να καταλήξουμε στη συμφωνία για τη σύμβαση. Την απόφαση αποδοχής παίρνει το Δ.Σ της ΔΕΥΑΑ” είπε μεταξύ άλλων.

“Η δωρεά είναι η μοναδική που γίνεται για τέτοιο έργο. Θα γίνει ανύψωση του φράγματος και θα εξοικονομήσουμε πάνω από 1εκ κυβικά νερού. Η χρονιά ήταν χάλια από πλευράς εξοικονόμησης υδάτων. Έχει να κάνει υπερχείλιση το φράγμα σχεδόν 1 χρόνο.” τόνισε.

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Σχετικά με σχόλια για απουσία του επομένου προέδρου της ΔΕΥΑΑ κ. Ουζουνίδη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Παντελίδη από τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Μυτιληνός είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα εκεί που δεν υπάρχει. “Δεν υπάρχει καμία πονηριά. Τα δημοτικά συμβούλια διαρκούν πάνω από 3 ώρες συνήθως, συχνά αν πρέπει να βρεθούμε σε άλλη δουλειά ή έχουμε κάποια υποχρέωση μπορεί να μην παραβρεθούμε σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα.” απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ.

Τέλος αναφορικά με φόβους που έχουν εκφραστεί ότι η δωρεά αυτή μπορεί να είναι η αρχή μιας προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του νερού, ο πρόεδρος της επιχείρησης ύδρευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, επανέλαβε ότι το νερό δεν ιδιωτικοποίειται. “Ως δημοτική αρχή είμαστε λάτρεις του φθηνού νερού. Μας ενδιαφέρει το καλό του δημότη” συμπλήρωσε.