Έβγαλαν διαγωνισμό για το νέο κλειστό με περιγραφή έργου από την ανάπλαση της παραλίας!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι διάβασαν τη νέα προκήρυξη για το διαγωνισμό κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης. Η νέα προσπάθεια της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη να βρει ανάδοχο για το έργο, μετά την αποχώρηση του προηγούμενου εργολάβου, συνοδεύτηκε από μία γκάφα ολκής.

Στην περιγραφή του έργου, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, δεν θα δουν λεπτομέρειες για το νέο κλειστό γυμναστήριο, αλλά για ένα έργο που έχει ήδη κατασκευαστεί… Ο λόγος για την ανάπλαση της παραλίας κάτω από το Φάρο. Κάτι δεν πήγε καλά όχι μόνο στο copy-paste, αλλά και στον έλεγχο της προκήρυξης από τους αρμόδιους εκεί στον Δήμο. Έτσι, το κείμενο δημοσιεύτηκε στον τύπο και στα διάφορα sites με αυτή την λάθος περιγραφή.

Το θέμα σχολίασε και η παράταξη Λαμπάκη:

«Για να καταλάβετε ποιοι μας διοικούν και με πόση ανευθυνότητα ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙ!!!

Αφού τα έκαναν μούσκεμα με τον διαγωνισμό του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης, “ανέβασαν” εκ νέου την προκήρυξη του έργου πριν λίγες ώρες ώστε να ξαναγίνουν ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Η επίρριψη ευθυνών για το ναυάγιο της προηγούμενης διαδικασίας, στους ανθρώπους που διαμαρτυρηθήκαν για το κόψιμο των δέντρων είναι το απόλυτο ΑΤΟΠΗΜΑ! Η διοικούσα είχε τον χρόνο να προχωρήσει τις διαδικασίες εντός χρονικών ορίων.

Μάλιστα η εκ νέου προκήρυξη του έργου στο ίδιο σημείο καταρρίπτει τους αστείους αυτούς ισχυρισμούς τους.

Για να καταλάβετε πόσο χαλαρή είναι η προσέγγισή τους, πόσο ανεύθυνη και πρόχειρη, στην προκήρυξη του έργου περιγράφουν την ανάπλαση της παραλιακής που είχαμε κάνει πριν χρόνια.

Γράφουν:

“Διαμόρφωση έκτασης 43 στρεμμάτων, με την εγκατάσταση δικτύου φωτισμού, ύδρευσης, άρδευσης, κατασκευή ποδηλατοδρόμου μήκους περίπου 560,00 μ., πεζόδρομου 500,00 μ. με ενσωματωμένη λωρίδα για τυφλούς, διαδρόμου για τρέξιμο –κατά μήκος του ποδηλατοδρόμου, πίστα skateboard 880,00 μ2, γηπέδων για handball και beach-volley, παιδικής χαράς και εγκαταστάσεις σκίασης (ξύλινες πέργκολες). Επίσης, θα επισκευασθούν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις των δημοτικών WC.

Η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εκπονήθηκε με βάση τις εγκεκριμένες χρήσεις γης και τους όρους δόμησης του Masterplan τού Ο.Λ.Α. και προβλέπει την οργάνωση τού χώρου, με ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες και αξιοποίηση της υπάρχουσας αμμουδιάς.

Όλες οι παρεμβάσεις θα έχουν ήπιο χαρακτήρα και δεν προβλέπονται κτιριακά έργα.”

Μεγάλε Απόντα, εσύ δεν είσαι υπεύθυνος, με απόφασή σου, για τον έλεγχο και την πρόοδο όλων αυτών; Αυτή είναι η υπευθυνότητά σου;

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ προχειρότητα! Οι ενδιαφερόμενοι το κοιτούσαν και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

Μια διοικούσα που αποδεδειγμένα μισεί το πράσινο, έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις εκατοντάδες των πολιτών που ζητούσαν να αλλάξει ο χώρος κατασκευής του γυμναστηρίου ώστε να μην κοπούν τα περίπου 200 του φυτωρίου και επαναπροκήρυξε το έργο στην ίδια θέση!

Υπομονή. Μόνο αυτό απέμεινε να κάνουμε όλοι μας για να τελειώνουμε με την πιο ρηχή, ανεύθυνη και χαλαρή, εκδικητική διοικούσα που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

Διαβάστε ακόμη  “Μητσοτάκηηηη!” φώναζαν τα παιδιά μες στην πλατεία