Έβρος: Με διαδικασίες… Ζιμπάμπουε και οι εκλογές ΟΝΝΕΔ στη ΝΔ…

Όχι μόνο τα πνεύματα δεν έχουν ηρεμήσει αλλά στον Έβρο η ΝΔ εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναβρασμό με την παράταξη να έχει μοιραστεί σε κλίκες και να θυμίζει πολιτικό κόμμα άλλων χωρών… τύπου Ζιμπάμπουε…

Το φαινόμενο πάντως δεν είναι μόνο τοπικό καθώς φαίνεται πως όπου βάζουν “το χέρι τους” συγκεκριμένοι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη… γίνεται ο κακός χαμός. Στην Καβάλα για παράδειγμα την Κυριακή στις εκλογές ΟΝΝΕΔ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας καθώς τα μέλη της ΟΝΝΕΔ μόνο που δεν πλακώθηκαν στο ξύλο. Σκηνές απείρου κάλους με χαρακτηρισμούς… ακόμα και παρεμπόδιση μελών να ψηφίσουν…έλαβαν χώρα στην Καβάλα. Οι εκλογές τελικά ακυρώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ενώ η διαδικασία έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις 09:00 δεν ξεκίνησε ποτέ εξαιτίας σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας όπου και θα διεξάγονταν οι εκλογές. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής, ομάδα στελεχών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν επέτρεψε την έναρξη της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα η διαδικασία να «παγώσει» για πολλές ώρες και τα μέλη της οργάνωσης που είχαν ήδη αρχίσει να προσέρχονται μαζικά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα να μην έχουν την δυνατότητα να το κάνουν.

Και στον Έβρο όμως τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Ενώ είχε προταθεί να στηθούν 4 κάλπες για την ανάδειξη νέας νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ, την τελευταία στιγμή έγινε γνωστό ότι θα στηθούν κάλπες μόνο σε 3 περιοχές με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δυο υποψηφίων να αποχωρήσει από τη διαδικασία και ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί…χωρίς εκλογές… Επαναλήφθηκε δηλαδή ότι και στη διαδικασία για τη ΝΟΔΕ Έβρου.

Πολλά από τα τοπικά στελέχη στον Έβρο βρίσκονται σε αναβρασμό και βλέπουν το κόμμα να γίνεται “παιχνίδι” στα χέρια ανθρώπων που ούτε για το κόμμα ενδιαφέρονται ούτε και για κάτι πιο σοβαρό πέρα από την προσωπική τους ανάδειξη. Σημαντικό ρόλο στα όσα διαδραματίζονται στον Έβρο αλλά και σε όλες τις περιοχές όπου οι εκλογικές διαδικασίες έγιναν… ανέκδοτο, φαίνεται να παίζει ένας από τους συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη που όπως σημειώνει παλιό στέλεχος του κόμματος στον Έβρο “δεν εξυπηρετεί σίγουρα το καλό της παράταξης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξυπηρετεί άλλα κέντρα”.

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

Φυσικά δε θα μπορούσε κανείς να μην αναρωτηθεί πως ένα κόμμα που θέλει αύριο να κυβερνήσει, διατηρεί τέτοιου είδους άτομα στα σπλάχνα του. Άτομα που σήμερα είναι σύμβουλοι πολιτικού αργηχού και μελλοντικά μπορεί να είναι… σύμβουλοι πρωθυπουργού.

Λάδι στη φωτιά στα όσα συμβαίνουν στον Έβρο φαίνεται να ρίχνουν και οι συμπεριφορές συγκεκριμένων υψηλόβαθμων στελεχών που για να μην γίνουν δυσάρεστοι ούτε εδώ τοπικά αλλά ούτε και σε κεντρικό επίπεδο… μεταφέρουν μια άλλη εικόνα, στρογγυλεμένη και σαφώς πιο ήρεμη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ταυτόχρονα άλλα στελέχη έχουν δημιουργήσει “κλίκες” για να προωθήσουν συγκεκριμένες υποψηφιότητες για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, υποψηφιότητες που μάλιστα δίνουν επισήμως διαβεβαιώσεις ότι δε θα είναι υποψήφιοι… ενώ ανεπίσημα… οι συμφωνίες “κάτω από το τραπέζι” δίνουν και παίρνουν.

Τέλος, χαρακτηριστικό της “ηφαιστειακής” κατάστασης που επικρατεί τοπικά είναι το περιστατικό που διαρρέεται ότι συνέβη πρόσφατα με τη ΝΟΔΕ να ζητά από την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ τοπικά να πληρώνουν συμμετοχή στο ενοίκιο για τα τοπικά γραφεία. Η ΟΝΝΕΔ δέχτηκε ενώ η ΔΑΠ που δεν έχει έσοδα δήλωσε ότι δεν μπορεί να συμβάλλει στο ενοίκιο. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν ήθελαν τη ΝΟΔΕ να βάζει  λουκέτο στο χώρο της ΔΑΠ στα γραφεία της ΝΟΔΕ κάτι που επισήμως διαψεύδεται.

Σημειώνουμε ότι με παρέμβαση της η κ. Βρετοπούλου εκ μέρους της ΝΟΔΕ διαψεύδει ότι υπάρχει πρόβλημα και σημειώνει ότι κάποιοι διαχέουν τις πληροφορίες αυτές για δικούς τους λόγους ενώ διαψεύδει και το περιστατικό με το λουκέτο, καλώντας μας μάλιστα ως alexpoli.gr να ελέγξουμε και μόνοι μας ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Από την δική μας πλευρά πάντως ξεκαθαρίζουμε ότι όλη η παραπάνω κατάσταση περιγράφεται από άτομα εντός κόμματος.