Εβρος: Ελάχιστες οι επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα για εξαγωγές

Την έβδομη θέση κατέχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη γενική κατάταξη των εξαγωγών ανά Περιφέρεια στην Ελλάδα, με την αξία των εξαγώγιμων προϊόντων να φτάνει το 1.055.544.126 ευρώ, ενώ μεταξύ των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων τη μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα έχει η Ξάνθη και την ισχνότερη ο Έβρος

«Ο Έβρος είναι σε μια ιδιόμορφη κατάσταση με πολύ λίγες πλέον επιχειρήσεις ικανού μεγέθους για να έχουν ισχυρό εξαγωγικό προφίλ…», σχολίασε  στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Έβρου, Χρήστος Γιορδαμλής. Ο ίδιος σημείωσε ότι μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν βασικές υποδομές, όπως το λιμάνι και ο σιδηρόδρομος, που θα καθιστούσαν κοστολογικά ανταγωνιστική την επιχειρηματικότητα της περιοχής, η οποία είναι μακριά από τα κέντρα κατανάλωσης.

Διαβάστε ακόμη  Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη

«Η  περιοχή μπορεί να έχει πολλές προοπτικές ότι θα μετατραπεί σε ενεργειακό ή σε μεταφορικό κόμβο, αλλά μέχρι να γίνουν όλα αυτά και να λειτουργούν αυτές οι υποδομές, μια επιχείρηση η οποία  θέλει να στείλει τα προϊόντα της, δεν μπορεί να είναι τόσο ανταγωνιστική όσο θα ήταν εάν ήταν στο κέντρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιορδαμλής.