Έβρος: Μείωση εμβολιασμών με την 1η δόση και αναίτιοι «πανηγυρισμοί» Ρούφου

Το άσπρο-μαύρο επιχειρεί να κάνει ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Βαγγέλης Ρούφος, ο οποίος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, για τον απολογισμό της δράσης εμβολιασμού χωρίς ραντεβού, που έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων στο νοσοκομείο, χαρακτήρισε ως «πολύ ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι από τους 200 πολίτες που προσήλθαν, οι 20-25 (!!!!) εμβολιάστηκαν με την 1η δόση.  

Μάλιστα, έκανε λόγο για «επιμονή του κόσμου να εμβολιασθεί νωρίτερα», η οποία παρότρυνε την  διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και την 4η ΥΠΕ  να σχεδιάσουν  την επανάληψη της δράσης, στο άμεσο μέλλον, αυτή τη φορά στο κέντρο της πόλης.

Να σημειώσουμε πως τα επίσημα στοιχεία του emvolio.gov.gr, δείχνουν μία εικόνα που δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους «πανηγυρισμούς», τουναντίον. Τις τελευταίες ημέρες, οι πολίτες που εμβολιάζονται με την πρώτη δόση έχουν μειωθεί δραματικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 28η Δεκεμβρίου, οπότε έγιναν στον Έβρο συνολικά 1.168 εμβολιασμοί. Από αυτούς, μόλις οι 75 αφορούσαν την 1η δόση…! Αντί λοιπόν για παχιά λόγια και κορώνες ικανοποίησης, καλό θα ήταν τόσο η διοίκηση του ΠΓΝΑ όσο και της 4ης ΥΠΕ, να βρουν τρόπους να ενημερώσουν και να προσεγγίσουν τους πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν και που δυστυχώς είναι πάνω από το 40% του πληθυσμού του νομού μας.

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου