Οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν αυξήσει τις περιπολίες τους στις όχθες του ποταμού Έβρου

Αποκαλυπτικό βίντεο από την προσπάθεια Τούρκων δουλεμπόρων να περάσουν δεκάδες παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το OPEN. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, οι Έλληνες συνοριοφύλακες του Έβρου απέτρεψαν το βράδυ της Δευτέρας την τελευταία στιγμή την προσπάθεια των διακινητών να περάσουν στην ελληνική πλευρά τους μετανάστες.

Το βίντεο, το οποίο έχει καταγράψει θερμική κάμερα ελληνικής περιπόλου συνοριοφυλάκων στις όχθες του Έβρου το βράδυ της Δευτέρας, δείχνει περισσότερα από 60 άτομα προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, υπό την καθοδήγηση διακινητών.

Μάλιστα στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το OPEN, διακρίνεται ένα άτομο να είναι αποκομμένο από τους μετανάστες. Σύμφωνα με την έρευνα των ελληνικών Αρχών, πρόκειται για Τούρκο στρατοχωροφύλακα, ο οποίος οδήγησε του παράτυπους μετανάστες από μονοπάτια μέχρι τις όχθες του ποταμού και επιχείρησε να τους δείξει το πέρασμα για να μπουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη   ΝΔ /e-ΕΦΚΑ:Δείτε τα ποσά που θα πληρώνουν οι εν δυνάμει συνταξιούχοι σε ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές για να βγάλουν σύνταξη

Οι καλές καιρικές συνθήκες εντείνουν τις προσπάθειες των διακινητών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, το τελευταίο χρονικό διάστημα, περάσματα του Έβρου, όπως αυτό που φαίνεται στο βίντεο, έχουν όλο και περισσότερη «κίνηση» τις νυχτερινές ώρες  από μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Η χαμηλή στάθμη του νερού,που σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, «φτάνει μέχρι το γόνατο», και οι καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν τη διέλευση των μεταναστών και για το λόγο αυτό, οι διακηνητές εντείνουν τις απόπειρες να περάσουν όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν από τα περάσματα.

Έχουν αυξηθεί οι περιπολίες

Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με το OPEN, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες των Ελλήνων συνοριοφυλάκων, ειδικά τις νυχτερινές ώρες.  Στόχος των ελληνικών Αρχών είναι να μπλοκάρουν τα σημεία εκείνα του ποταμού που δεν προφυλάσσονται από χάρτη και να σταματήσουν με αυτόν τον τρόπο τις προσπάθειες των διακινητών.