Έβρος: Πεταμένα φυτοφάρμακα απειλούν την υγεία όλων μας

Σπήλαιο Ορεστιάδας: Σωρός θανάτου – Πεταμένα φυτοφάρμακα απειλούν την υγεία όλων μας

Ενώπιον ενός θλιβερού θεάματος ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Σπηλαίου Ορεστιάδας. Εκατοντάδες μπουκάλια και κουτιά φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων βρίσκονται πεταμένα στο έδαφος, κοντά σε σημείο υδροληψίας.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε τέτοιο θέαμα, σε αγροτικές περιοχές του Έβρου,  η κατάσταση είναι γνωστή εδώ και χρόνια, οι ασυνείδητοι πολλοί και οι αρμόδιες αρχές «άφαντες».

Μόνο που αντί να μειώνονται τα κρούσματα, ολοένα και αυξάνονται, όπως αυξάνονται και οι ποσότητες των πεταμένων φυτοφαρμάκων.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και εσείς τα φυτοφάρμακα είναι πεταμένα χωρίς κάποιο μέτρο προστασίας, στο έδαφος και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα υπολείμματα να μολύνουν το περιβάλλον, με πολύ βλαβερές ουσίες.

Διαβάστε ακόμη  Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάει για συμμετοχή-ρεκόρ, ψηφίζουν 250 το λεπτό - 26.000 έως τις 10:30 π.μ.

Επίσης, δεν εκλείπει ο φόβος καύσης τους, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που για να τα εξαφανίσουν τα καίνε, κάτι που προκαλεί ακόμη περισσότερες ζημιές.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. επιβάλλεται η περισυλλογή και ανακύκλωση των εν λόγω συσκευασιών, με ελεγχόμενο τρόπο.

 Η ανευθυνότητα αυτή πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Την επόμενη φορά που θα πας να πετάξεις φυτοφάρμακο στο έδαφος σκέψου, αν όχι τον εαυτό σου, ότι το δηλητήριο αυτό μπορεί να φτάσει στο πιάτο, ή το νερό του παιδιού σου.