Έβρος: Συναγερμός για τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς.

Με περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του φράγματος Λύρας του Δήμου Σουφλίου.

Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο δάσος της Δαδιάς πάνω από το φράγμα του χωριού Λύρα στον Έβρο. Συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτωπο ξεπερνά τα δύο χιλιόμετρα, ενώ το δύσβατο της περιοχής προκαλεί προβλήματα στα οχήματα των πυροσβεστικών δυνάμεων που σπεύδουν συνεχώς από διάφορα σημεία του νομού.

Ειδικότερα μάχη με τις φλόγες δίνουν 102 πυροσβέστες με 29 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Διαβάστε ακόμη  Πολιτική δραστηριότητα ΚΟ ΑΜΘ του ΚΚΕ

Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται στην αποτροπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, το οποίο είναι μια εξαιρετικά παρθένα περιοχή με πολύ πυκνή δασική κάλυψη, ενώ αποτελεί ένα από τα ευρωπαϊκά προστατευόμενα δάση. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εκεί συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr