Έβρος: Τιμήσαμε τους ξένους αλλά έχουμε απλήρωτους τους Έλληνες στρατιωτικούς!

Με αφορμή τη συμμετοχή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, την 11.6.2021 σε ειδική τελετή προς τιμή των μελών της αυστριακής επίλεκτης ομάδας ειδικών δυνάμεων ΕΚΟ COBRA, οι οποίοι απεστάλησαν τον Μάρτιο – Απρίλιο του 2020, προς υποστήριξη των ελληνικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της απόπειρας χιλιάδων μεταναστών να περάσουν στον Έβρο και την απονομή στον επικεφαλής της αυστριακής ομάδας Αστυνόμο Γιόχαν Ρίγκερ, εξ΄ ονόματος της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κ. Σακελλαροπούλου, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εκατοντάδες Έλληνες στρατιωτικοί που επιχείρησαν και εξακολουθούν να επιχειρούν στον Έβρου παραμένου απλήρωτοι εδώ και έντεκα (11) μήνες.

Διαβάστε όλο το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:

ΘΕΜΑ : Απλήρωτοι οι Στρατιωτικοί του Έβρου

Με ενδιαφέρον αναγνώσαμε το σχετικό άρθρο του δημοσιογραφικού ιστολογίου e-evros.gr, σύμφωνα με το οποίο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας κ. Karl Nehammer, συμμετείχε την 11.6.2021 σε ειδική τελετή προς τιμή των μελών της αυστριακής επίλεκτης ομάδας ειδικών δυνάμεων ΕΚΟ COBRA, οι οποίοι απεστάλησαν τον Μάρτιο – Απρίλιο του 2020, προς υποστήριξη των ελληνικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της απόπειρας χιλιάδων μεταναστών να περάσουν στον Έβρο, κατά την τελετή δε που διοργανώθηκε στο Κέντρο των Ειδικών Δυνάμεων της Αυστριακής Αστυνομίας, ο κ. Μηταράκης απένειμε στον επικεφαλής της αυστριακής ομάδας Αστυνόμο Γιόχαν Ρίγκερ, ανώτερη διάκριση της ελληνικής Πολιτείας, εξ΄ ονόματος της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κ. Σακελλαροπούλου, ενώ κατά την προσφώνηση του, στην 13μελή επίλεκτη αυστριακή ομάδα, ο κ. Μηταράκης συνεχάρη τα μέλη της για το θάρρος και την αποφασιστικότητα με την οποία επιχείρησαν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα κοινής δράσης και ενότητας της Ευρώπης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας και εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού.

Διαβάστε ακόμη  Απαράδεκτες εικόνες με παρκαρισμένα οχήματα μέσα στο πάρκο Προσκόπων!

Δεν θα σχολιάσουμε την κίνηση του Έλληνα Υπουργού, η οποία δεν αμφιβάλλουμε ουδόλως ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της διπλωματίας και της σχέσης της Χώρας μας με τις λοιπές Ευρωπαϊκές Χώρες, οφείλουμε όμως να σχολιάσουμε και να μεταφέρουμε την πικρία των εκατοντάδων συναδέλφων μας Ελλήνων στρατιωτικών που επιχείρησαν και εξακολουθούν να επιχειρούν νυχθημερόν στον Έβρο, φυλάσσοντας τα σύνορα της Χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι όχι μόνο δεν έτυχαν παρόμοιας τελετής από τη Χώρα μας, και από οποιοδήποτε όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως το ελάχιστο ευχαριστώ φύλαξης των Ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά εδώ και έντεκα (11) και πλέον μήνες συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για την εργασία τους αυτή. Άραγε συμβαίνει το ίδιο και με την Αυστριακή επίλεκτη ομάδα ειδικών δυνάμεων ECO COBRA; Είναι και αυτοί απλήρωτοι;

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις ενδεδειγμένες ενέργειές σας αφ΄ ενός για την ηθική στήριξη και επιβράβευση όλων των συναδέλφων μας που επιχείρησαν και συνεχίζουν να επιχειρούν στον Έβρο, με ανάλογη τελετή η οποία θα προβληθεί από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αφ΄ ετέρου για την άμεση αποζημίωσή τους.

Militaire.gr