Εξαγοράσιμη ποινή με αναστολή για τον εκπαιδευτικό. Άσκησε έφεση.

Δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία ο εκπαιδευτικός που όπως κατήγγειλαν γονείς έκλεισε τα παιδιά στην τάξη, τα κλείδωσε και με διάφορες πράξεις τα κατατρόμαξε. Σύμφωνα με πληροφορίες η ποινή που του επεβλήθη είναι 16 μήνες με αναστολή η οποία μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη ενώ ασκήθηκε έφεση ανασταλτικού χαρακτήρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε και ψυχιατρική γνωμάτευση.

Πειθαρχικός έλεγχος 

Ενήμερες για προβλήματα που είχαν προκύψει και στο παρελθόν με τον εκπαιδευτικό είναι οι αρμόδιες διευθύνσεις. Πληροφορίες του alexpoli.gr αναφέρουν ότι κάθε προβλεπόμενη διαδικασία έχει τηρηθεί αλλά νομικά δεν μπορούσε να γίνει κάτι με τον εκπαιδευτικό καθώς κλειδί για κάτι τέτοιο είναι οι γνωματεύσεις των γιατρών. Οι γιατροί είχαν κρίνει στο παρελθόν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του ως εκπαιδευτικός. Πλέον μετά τη σημερινή εξέλιξη θα γίνουν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες, κανείς όμως δε μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Προ των πυλών επικίνδυνα φαινόμενα – Κίνδυνος για πλημμύρες

Ανάστατοι οι γονείς

Γονείς που μίλησαν στο alexpoli.gr τονίζουν ότι δε θα ανεχθούν σε καμία περίπτωση να διδάξει ο εκπαιδευτικός τα παιδιά τους ξανά και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες σε όσους γνώριζαν περιστατικά που είχαν συμβεί με τον ίδιο εκπαιδευτικό και δεν ασχολήθηκαν με το θέμα.

Διαβάστε το ιστορικό της υπόθεσης εδώ