Σήμερα Δευτέρα 14/10/2019 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδριάζει η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης και ανάμεσα στα θέματα θα τεθεί μια εξαιρετική πρόταση από τη Σύμβουλο της Κοινότητας Σοφία Βαλαβάνη (εκλεγμένη με την Κοινότητα Φάρος). Πρόκειται για πρόταση που εφόσον προχωρήσει και καθιερωθεί μπορεί να δώσει μεγάλη ανάσα στο πρόβλημα υπερπληθυσμού του καταφυγίου αδεσπότων σκύλων στην Αλεξανδρούπολη.

Η Σοφία Βαλαβάνη σύμφωνα με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, θα προτείνει την 1η γιορτή υιοθεσίας αδεσπότων. Πρόκειται για προσπάθεια υιοθεσίας 10 αδεσπότων που σήμερα ζουν στο καταφύγιο. Η γιορτή προτείνεται να γίνει στον εξωτερικό χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Το evrosonline.gr ρώτησε τη Σοφία Βαλαβάνη για την προσπάθεια αυτή. Όπως μας είπε, στόχος είναι να γίνονται γιορτές υιοθεσίες και να επιλέγονται σκυλάκια που είναι κυρίως νεαρής ηλικίας, δεν έχουν ζήσει για καιρό στο καταφύγιο και μπορούν εύκολα να υιοθετηθούν. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν το ιστορικό του σκύλου, θα έχουν πληροφορίες για τον χαρακτήρα τους αλλά και για την υγεία τους. Η υιοθεσία θα γίνεται με συμβόλαιο υιοθεσίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι φιλόζωοι της περιοχής εδώ και χρόνια ζητούσαν από τους αρμόδιους να προωθηθούν οι υιοθεσίες αδεσπότων, οργανωμένα και με προβολή στα Μέσα Ενημέρωσης για να βελτιωθεί η κατάσταση στο καταφύγιο.

Ευχόμαστε η πρωτοβουλία αυτή να έχει επιτυχία και συνέχεια!