Έξαλλο το ΤΑΙΠΕΔ με την υπουργική απόφαση για απαλλαγή κατοίκων από τα διόδια

Την έντονη αντίδραση του ΤΑΙΠΕΔ έχει προκαλέσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση Σπίρτζη-Τσακαλώτου σχετικά με την απαλλαγή από την καταβολή διοδίων για τους κατοίκους που διαμένουν μόνιμα σε περιοχές όμορες με σταθμούς διοδίων.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος δήλωσε αιφνιδιασμένος από την ΚΥΑ των υπουργών, οι οποίοι είχαν… το θράσος να μην πάρουν την άδεια του Ταμείου για μία αυτονόητη κίνηση που ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα των πολιτών που πληρώνουν διόδια κάθε λίγα μέτρα, πλέον, σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται πως η επίμαχη ΚΥΑ απαλλάσσει συγκεκριμένες κατηγορίες οδηγών από την υποχρέωση να καταβάλλουν διόδια όταν περνάνε από επτά σταθμούς διοδίων της Εγνατίας, εκ των οποίων οι τρεις είναι ήδη σε λειτουργία, ενώ τέσσερις μπαίνουν σε λειτουργία στις 14 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού στη Μέστη.

Διαβάστε ακόμη  O ιδιαιτέρως ενισχυμένος Χατζηδάκης, ο γεωστρατηγικός FSRU Αλεξανδρούπολης, το ρουμανικό ενδιαφέρον και ο ινδικός “δάκτυλος” για το λιμάνι της Καβάλας

Σύμφωνα με το voria.gr, η αντίδραση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ήταν κάθετη και αναμένεται να αποτελέσει καινούργια αιτία όξυνσης των πνευμάτων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών